Gratis verzending en retour    Gratis 2 samples naar keuze    24-uurslevering    Grootste beauty-assortiment
Beauty CardStoresActies

Ontdek nu onze zomerse geuren voor zonnige prijzen! ☀️

TEKENEN VAN HUIDVEROUDERING

Een prachtige huid tot op hoge leeftijd – dat is iets waar veel mensen van dromen. Helaas krijgen we op den duur allemaal te maken met tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, fronsrimpels of kraaienpoten. Wij delen onze verzorgingstips tegen tekenen van huidveroudering graag met u!

Waarom ontstaan er rimpeltjes in het gezicht?

Rimpels zijn de meest zichtbare tekenen van huidveroudering. Rimpeltjes ontstaan vaak door het afnemende collageen-, elastine- en vetgehalte van de huid. Hierdoor neemt de elasticiteit van het huidweefsel aanzienlijk af. Daarnaast vermindert ook het hyaluronzuurgehalte van de huid. Door de vermindering van de huideigen vochtbalans heeft de zwaartekracht vrij spel.

In welke mate de rimpelvorming optreedt, hangt ook van omgevingsfactoren af. Onder andere persoonlijke levensstijl en huidverzorging hebben invloed op het ontstaan van rimpeltjes. Voorbeelden hiervan zijn rimpels onder de ogen, kraaienpoten, rimpels bij de bovenlip en fronsrimpels op het voorhoofd.

Hoe kan men rimpeltjes op natuurlijke wijze voorkomen?

Ondanks dat de genetisch bepaalde factoren van huidveroudering niet beïnvloedbaar zijn, zijn er enkele factoren waar men op kan letten om het ontstaan van nieuwe rimpeltjes te voorkomen. Een gezonde levensstijl met weinig stress, voldoende slaap en waarbij u voldoende water, vitamines en mineralen tot u neemt, heeft een positieve uitwerking op de huid.

Daarnaast heeft het zo veel mogelijk vermijden van alcohol en nicotine ook een positieve uitwerking op de huid. Ook UV-straling heeft een negatieve invloed op uw huid. Probeer de huid dagelijks te verzorgen met huidverzorging met SPF. Vertraag het proces van huidveroudering op een natuurlijke wijze!

Hoe kan ik rimpels verminderen?

Om fijne lijntjes, fronsrimpels of rimpels onder de ogen tegen te gaan, kunnen anti-aging verzorgingsproducten worden gebruikt die intensief hydrateren, een hoog collageengehalte hebben en verrijkt zijn met een SPF om de schadelijke invloed van de zon te beperken.

Moderne huidverzorgingsproducten zijn tevens verreikt met hyaluronzuur om de huid te ondersteunen en intensief te hydrateren. Anti-aging verzorging kan bestaan uit crèmes, serums, oliën en maskers. Deze zouden niet alleen een verstevigend effect moeten hebben, maar ook voldoen aan de behoeften van de rijpere huid.

Welke make-up is het beste voor de rijpere huid?

Voor een mooie make-uplook is de juiste basis erg belangrijk. Make-up voor het verbergen van fijne lijntjes dient goed dekkend te zijn en tegelijk een lichte textuur te hebben die intensief hydrateert en niet in de lijntjes ophoopt – anders worden de fijne lijntjes juist benadrukt. CC-creams zijn daarom het beste geschikt voor een algehele, stralende teint.

Deze crèmes zijn een goede combinatie van huidverzorging, make-up, anti-aging en zonverzorging. Naast CC-creams zorgen ook verzorgende anti-aging foundations voor een stralend uiterlijk. Als de basismake-up aangebracht is, kunnen donkere kringen onder de ogen, fronsrimpels, kraaienpoten en rimpels bij de bovenlip met behulp van de juiste producten worden verborgen. Breng bijvoorbeeld een concealer aan om de zichtbaarheid van vochtophopingen en fijne lijntjes onder de ogen te verminderen.