Gratis verzending en retour    Gratis samples en cadeaus    De beste Black Friday-deals    Grootste beauty-assortiment

Cyber Monday: alléén vandaag nog -25% op ALLES* & kies tot 2 gratis cadeaus. € 60,- = 🎁 & € 110,- = 🎁🎁**

Rode huid

Wat voor sommige mensen eerder een zeldzaam probleem is dat alleen in specifieke gevallen optreedt – bijvoorbeeld bij een zonnebrand of in een spannende situatie – kan voor anderen een dagelijks probleem zijn: een rode huid. Incidentele of permanente rode vlekjes in het gezicht of op het lichaam komen bij meer dan 40 miljoen mensen wereldwijd voor.

Wat veroorzaakt rode vlekjes in het gezicht?

Roodheid van de huid kan in een natuurlijke mate optreden wanneer de bloedvaten vanwege een specifieke reden wijder worden. Gewoonlijk versmallen de bloedvaten nadien weer, waardoor de roodheid snel afneemt. Vooral bij een gevoelige huid kunt u last hebben van permanente roodheid of rode vlekjes. Dit kan een symptoom zijn voor verschillende huidproblemen, zoals een allergie of overgevoeligheid.

Wat kan ik tegen een rode huid in het gezicht doen?

Wanneer rode vlekjes in het gezicht langdurig zichtbaar zijn zonder verbetering, wordt het aangeraden om een arts te raadplegen. Deze kan u bijvoorbeeld een speciale couperose of rosacea crème aanbevelen. Ook in ons assortiment vindt u gezichtscrèmes soortgelijk aan rosacea crème. Wanneer dergelijke huidaandoeningen zijn uitgesloten, kan een rode huid met passende huidverzorging behandeld en verminderd worden.

Tips voor de verzorging van een rode huid

  • Het is belangrijk dat de delen van de huid waar de symptomen optreden goed worden gehydrateerd, zonder dat de huid daardoor geïrriteerd of belast wordt.
  • Vermijd (make-up)reinigingslotions met een hoge zuurgraad en gebruik in plaats daarvan liever zeepvrije en ph-neutrale lotions zonder alcohol. Deze zullen geen uitwerking hebben op de zuurgraad van de huid.
  • Probeer alles wat de doorbloeding van de huid bevorderd, zoals het gezicht reinigen met warm water, te vermijden.
  • Breng kalmerende producten aan op uw huid, zoals bijvoorbeeld een gezichtsmasker.
  • Verzorg de huid met vitaminen! Vitamine C helpt de bloedvaatwanden te versterken en Vitamine B helpt bij het versterken van het huideigen afweersysteem voor invloeden van buitenaf.

Hoe kan ik rode vlekjes in het gezicht verbergen?

Roodheid en rode vlekjes in het gezicht kunnen een egale huid verstoren. Wanneer u last heeft van een rode huid vraagt u zich wellicht af of u roodheid of couperose kunt camoufleren en of dit niet schadelijk is voor de huid. In de meeste gevallen is het camoufleren door middel van make-up geen probleem. Het zorgvuldig reinigen van het gezicht voor het aanbrengen van make-up wordt altijd aanbevolen, maar bij een rode huid of rode vlekjes is dit nóg belangrijker. Onderstaand advies kan u helpen om gevoelige delen van de huid niet te beschadigen.

1

Reinig de huid en gebruik hiervoor alleen lauwwarm water en ph-neutrale reinigingslotions.

2

Breng daarna een niet-vette, hydraterende crème aan op het gezicht.

3

Nadat deze door de huid is opgenomen, kan er make-up worden aangebracht.