Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Gratis samples | Gratis retourneren

De wereld van parfum

Geurnoten in één oogopslag

Frisse geuren

Naar frisse geuren

Bloemige geuren

Naar bloemige geuren

Oriëntaalse geuren

Naar oriëntaalse geuren

Houtachtige geuren

Naar houtachtige geuren

Fruitige geuren

Naar fruitige geuren

Geurnoten

(2.253)
Merk
Productsoort
Geurtype
Producteigenschap
Voor wie
Cadeau voor
Highlights
Huidtype
Beoordeling
Kleur
Prijs
Sorteren op:

Geurnoten: ontdek de verscheidenheid aan parfums

Een boeket van lavendel, rozemarijn en bergamot, een vleugje honing, een zachte noot van sandelhout: moderne parfums zijn complexe creaties die verschillende essenties combineren. De geurnoot beschrijft de algehele compositie, de sfeer van een parfum.

Welke geurnoten zijn er?

De wereld van parfums is tegenwoordig bijna oneindig. De klassieke geurnoten zoals: bloemig, houtachtig, oriëntaals, fris en fruitig zorgen voor een eerste oriëntatie. Geurfamilies kunnen tegenwoordig worden onderverdeeld in veel meer specifieke geurtonen, die je een heel goed gevoel van een parfum kunnen geven voordat je het uitprobeert.

Zo is de frisse "aquatische" geur erg populair. Het beschrijft een heldere, koele, soms licht zoute geur die ons doet denken aan de uitgestrektheid van de zee en het gevoel van water op de huid. De geurnoot 'groen' is ook fris, maar beschrijft iets heel anders: de geur van geraspte jonge bladeren, het gevoel van bos na een stortbui, dauwdruppels op een ochtendweide.

Vind jouw favoriete geur - bij Douglas

Bij Douglas kun je een grote verscheidenheid aan geurnoten ontdekken door gebruik te maken van de handige filters in de online shop. In de productbeschrijvingen ontvang je meer gedetailleerde informatie over de geurnoten en de geurintensiteit.