Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Gratis samples | Gratis retourneren

Krullen zonder hitte

Eenvoudig en mild

Droom jij van een volumineuze bos krullen? Dan hoef je niet naar de krultang te grijpen. Lang houdende en gedefinieerde krullen kun je ook heel eenvoudig en op milde wijze zonder warmte in je haar toveren. Wij laten je verschillende methodes zien en verklappen je meteen welke producten je daarvoor nodig hebt. Van lichte beach waves tot indrukwekkende kurkentrekkerkrullen – met onze tips lukt het jou ook om krullen zonder hitte te creëren.

KORT EN KRACHTIG: ZO MAAK JE KRULLEN ZONDER HITTE

 • Voor lang en kort haar zijn er verschillende methodes om eenvoudig zonder hitte krullen te maken.
 • Afhankelijk van je voorkeur kun je jouw haar krullen met behulp van sokken, een haarband of papillotten.
 • Het is daarbij belangrijk dat je haar handdoekdroog is, want de krullen ontstaan door het drogen van je haar.
 • Voor meer stevigheid kun je nog gebruikmaken van een schuimversteviger of haarspray.

Krullen zonder hitte: dit heb je nodig

 • Schuimversteviger brengt je haar in model en geeft het de stevigheid die het nodig heeft.
 • Haarspray fixeert je krullen aan het einde van de styling.
 • Zoutwaterspray definieert afzonderlijke strengen en tovert trendy beach waves tevoorschijn.
 • Een föhn met diffuser-opzetstuk zorgt ervoor dat je haar sneller droogt en ondersteunt golven en krullen.
 • Een borstel bereidt je haar voor op de gewenste krullenmethode. Deze verwijdert klitten en verdeelt stylingproducten als schuimversteviger in je haar.
 • Haarclips fixeren je haar daar waar jij wil.
 • Papillotten kun je net als krulspelden in je haar draaien en vormen 's nachts lang houdende krullen.
 • Krullen zonder hitte: zo lukt het bij lang en middellang haar
 • Vooral voor lang haar zijn er verschillende mogelijkheden om zonder hitte krullen te maken. We geven je een overzicht en laten je stap voor stap zien hoe je dit het beste kunt doen.

Krullen zonder hitte: zo lukt het bij lang en middellang haar

Vooral voor lang haar zijn er verschillende mogelijkheden om zonder hitte krullen te maken. We geven je een overzicht en laten je stap voor stap zien hoe je dit het beste kunt doen.

Methode 1: krullen maken met sokken

 • Moeilijkheidsgraad: middelmatig
 • Resultaat: grote, gedefinieerde krullen, zoals met de krultang
 • Geschikt voor: ten minste middellang haar, glad en wat dikker haar
 • Duur: 15 minuten voorbereiding/inwerktijd 's nachts

Het is nauwelijks te geloven, maar met slechts weinig hulpmiddelen kun je 's nachts grote krullen maken – en dat helemaal zonder krulspelden. Krullen maken met sokken is op TikTok, Instagram en dergelijke de trend. Alles wat je ervoor nodig hebt zijn twee sokken, haarelastiekjes van textiel om het haar te fixeren en haarklemmen om de sokken mee te bevestigen. Wij laten je zien hoe dat werkt.

Stap 1: haar vochtig maken

Bevochtig als eerste je haar. Handdroog haar is het meest geschikt en als alternatief kun je jouw haar nat maken met een spray. Het haar moet echter niet druipnat zijn, omdat het drogen later anders erg lang duurt. Het vocht zorgt ervoor dat je je haar makkelijker in model kunt brengen en dat stylingproducten beter kunnen worden opgenomen.

Stap 2: schuimversteviger gebruiken

Masseer wat schuimversteviger  in het vochtige haar. Let erop dat je deze zo goed mogelijk verdeelt en dat je niet te veel gebruikt. Zo blijft je haar zacht en soepel, ook als het droog is. De schuimversteviger zorgt ervoor dat je haar meer stevigheid krijgt – voor lang houdende en gedefinieerde krullen.

Stap 3: haren doorkammen

Kam je haar één keer grondig door. Zo verdeel je het product en zorg je tegelijkertijd dat je haar overal vochtig wordt. Bovendien verwijder je klitten die bij de volgende stappen storend zouden zijn. Trek, na het kammen, een middenscheiding en verdeel je haar in twee gelijkmatige delen.

Stap 4: sokken gebruiken

Nu zijn de sokken aan de beurt: let erop dat de sokken die je gebruikt lang genoeg zijn. Als je erg lang haar hebt, kun je ook een oude panty op lengte van je haar knippen. Neem een van je twee haarbundels en houd deze zo hoog mogelijk bij elkaar. Fixeer de sok daar met een haarklem. Het punt waarop je de sok fixeert, is het punt waarop later je krullen beginnen. Wil je dus alleen krullen hebben in de lengte van je haar, dan moet je sok wat verder naar beneden bevestigen.

Stap 5: haarstrengen om de sokken wikkelen

Wikkel nu je haar om de sok. Hiervoor zijn verschillende technieken: wikkel je haar ofwel spiraalvormig in één richting naar boven of verdeel dit deel van je haar in twee even grote strengen. Deze wikkel je van achter naar voor om de sok. Kruis ze daarbij telkens als je van voor naar achter gaat en omgekeerd. Let er bij beide methodes op dat je het haar zeer strak wikkelt en het ten slotte zo vast mogelijk fixeert met een haarelastiekje van textiel. Zo zorg je ervoor dat er tijdens het slapen geen haar losraakt en je krullen de volgende dag bijzonder mooi uitkomen.

Stap 6: haren 's nachts laten drogen

Laat je haar 's nachts drogen in de sokken. Zo kan het optimaal in model komen. Als dat je te lang duurt, kun je jouw haar ook al daarvoor losmaken. Als het haar nog vochtig is als je de sok weghaalt, dan zakken de krullen snel uit. Wacht in elk geval totdat je haar helemaal droog is. Haal dan de sokken eruit.

Stap 7: krullen stylen

Ontwar je haar voorzichtig met je vingers en schudt het een keer zachtjes uit. Kammen of borstelen mag nu niet, want daarmee verknal je jouw krullen. Fixeer ze in plaats daarvan met een beetje haarspray. Zo heb je er heel lang plezier van.

Methode 2: papillottenkrullen

 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig tot gemiddeld
 • Resultaat: wat kleinere kurkentrekkerkrullen
 • Geschikt voor: middellang tot lang haar
 • Duur: 10 tot 15 minuten voorbereiding/inwerktijd 's nachts

Papillotten zijn handige hulpmiddelen waarmee je 's nachts mooie krullen tevoorschijn kunt toveren. Ze zijn te vergelijken met krulspelden, maar wat langer en buigzaam. Dat maakt vooral bij lang haar het gebruik eenvoudig en flexibel.

Stap 1: haar voorbereiden

Bereid je haar eerst voor door ervoor te zorgen dat het handdoekdroog is. Doe er vervolgens stylingschuim of mousse in. Masseer daarvoor een handjevol van onder naar boven in je haar.

Stap 2: haarstrengen indraaien

Verdeel je haar nu en draai de papillotten streng voor streng in. Hierbij geldt: hoe dikker de strengen, hoe groter je krullen. Als je dus kleine krullen wilt, deel dan je haar op in zo dun mogelijke strengen. Bevestig de papillot helemaal onder in de punt van je haar. Draai hem van daaruit om zijn eigen as naar boven, totdat je haar volledig om het schuimrubber is gewikkeld.

Stap 3: papillotten sluiten

Knoop, zodra je bij de haaraanzet bent aangekomen, de uiteinden van de papillotten aan elkaar vast. Als de eindstukken te kort zijn, dan zorgen de haarelastiekjes ervoor dat ze bij elkaar blijven.

Stap 4: haren drogen

Fixeer je haren met haarspray zodra ze helemaal zijn ingewikkeld. Haal de papillotten pas uit je haar als het helemaal droog is. Als je het proces wilt versnellen, föhn je haar dan op de koude stand.

Stap 5: krullen stylen

Haal de papillotten eruit en schud je haar zachtjes op. Fixeerde ontstane krullen indien gewenst nog een keer met haarspray.

Methode 3: krullen creëren met een haarband

 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Resultaat: volumineuze krullen
 • Geschikt voor: middellang tot lang haar
 • Duur: 10 minuten voorbereiding/inwerktijd 's nachts

Alles wat je voor deze methode nodig hebt, is een eenvoudige haarband met elastiek – en een wat gevoel ervoor. Het resultaat mag er zijn: gekruld en prachtig volumineus haar.

Stap 1: haar vochtig maken

Maak het onderste gedeelte van je haar vochtig. Omdat de krullen eerder daar ontstaan, hoef je bij deze methode je haar niet op je hele hoofd nat te maken. Kam het aansluitend goed door en verdeelindien gewenst schuimversteviger in je haar.

Stap 2: haarband aantrekken

Trek nu de haarband over je hoofd. Hij zit goed als het voorste gedeelte kort voor je haaraanzet op je voorhoofd ligt. Het achterste gedeelte moet zich in het midden van je achterhoofd bevinden.

Stap 3: strengen inwikkelen

Vervolgens neem je een streng apart – de dikte is afhankelijk van hoe groot je jouw krullen wilt hebben. Draai de strengen nu zover mogelijk in en steek ze van bovenaf in de haarband. Het onderste uiteinde wikkel je opnieuw van bovenaf in de band. Doe dit net zolang totdat de band helemaal is omwikkeld met haarstrengen.

Stap 4: haarband omwikkelen

Herhaal stap drie, totdat al je haren in de haarband zitten.

Stap 5: haren drogen

Föhn je haar op de koude stand, totdat het droog is of laat het 's nachts drogen.

Stap 6: krullen stylen

Maak je haar voorzichtig los uit de haarband en breng het met je vingers in model. Gun je krullen wat haarspray voor extra stevigheid.

Andere methodes, speciaal voor middellang en lang haar: krullen zonder hitte met haarelastiek

Soms is een haarelastiek al voldoende om indrukwekkende krullen tevoorschijn te toveren. Zo maak je bijvoorbeeld heel eenvoudig krullen door je haar te vlechten. Maak je haar hiervoor goed nat, verdeel indien nodig schuimversteviger in je haar en maak er twee vlechtjes in. De volgende ochtend open je de vlechten en fixeer je het resultaat met haarspray. Afhankelijk van hoe strak je de vlechten invlecht, varieert het resultaat – van nonchalante beach waves tot grote krullen.

Je kunt ook 's nachts mooie krullen maken met een haarknotje. Net als bij elke methode moet je je haar weer goed vochtig maken. Vervolgens maak je een knotje. Als je erg veel haar hebt of kleinere krullen wilt, kun je het beste twee knotten maken. Je haar gaat 's nachts in model zitten – maak de haarelastiekjes de volgende ochtend los en bewonder je nieuw gecreëerde krullen.

Krullen zonder hitte voor kort haar

Natuurlijk hebben we ook aan iedereen met kort haar gedacht. Gedefinieerde krullen krijg je namelijk niet alleen met lang haar. Wij laten je twee effectieve methodes zien waarmee je ook met een kort kapsel in een handomdraai krullen tevoorschijn kunt toveren.

Methode 1: pinned curls

 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
 • Resultaat: krullen
 • Geschikt voor: kort haar
 • Duur: 10 minuten voorbereiding/inwerktijd 's nachts

Deze overnight curls zijn zeer geschikt voor kort haar. Alles wat je daarvoor nodig hebt, zijn een paar bobby pins.

Stap 1: haar vochtig maken

Maak je haar eerst weer goed vochtig. Bij kort haar moet je haar niet te nat zijn. Het is anders lastiger om afzonderlijke strengen te definiëren.

Stap 2: stylingproducten aanbrengen

Verdeel een kleine hoeveelheid schuimversteviger in je haar als je wil dat het extra goed houdt.

Stap 3: strengen indraaien en fixeren

Neem je haar samen in afzonderlijke strengen. Draai het vervolgens in kleine vormpjes en maak deze met een haarspeld of een haarclipje vast. Dit doe je net zolang tot er geen enkele streng meer open is. Varieer de grootte van de strengen afhankelijk van of je kleinere of grotere krullen wilt.

Stap 4: haren drogen

Föhn je haar op de koude stand of laat het 's nachts drogen. Als het helemaal droog is, kun je de pinnen eruit halen: wat overblijft zijn prachtige krullen en dat helemaal zonder hitte.

Methode 2: heatless beach waves met zoutwaterspray

 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
 • Resultaat: nonchalante krullen
 • Geschikt voor: kort haar
 • Duur: 15 minuten voorbereiding

Als je kort en in laagjes geknipt haar hebt, krijg je al met een klein beetje zoutwaterspray een nonchalante krul.

Stap 1: zoutwaterspray aanbrengenn

Verdeel een beetje zoutwaterspray in je vochtige haar. Masseer de spray daarbij grondig in en ga van boven tot onder door je haar.

Stap 2: haar föhnen

Föhn vervolgens je haar met een diffuser-opzetstuk op de koude stand tot over de oren.

Stap 3: stylen

Tenslotte fixeer je jouw warrige beach look nog met haarspray.

Zo blijven je krullen zonder hitte de hele dag zitten

Vooral bij steil haar gaan je krullen van bijvoorbeeld een krultang vaak snel uithangen – krullen zonder hitte blijven langer zitten. De reden: je brengt ze al in natte toestand in model. Desondanks moet je enkele basisregels in acht nemenom lang plezier te hebben van je nieuw gemaakte krullen. Vooral de juiste stylingproducten en dosering zijn hierbij van belang.

Tip: gebruik de producten met mate – anders komt je haar in opstand en ontneemt het je krullen de veerkracht. Masseer een beetje schuimversteviger in het nog vochtige haar – dit maakt het beter te modelleren en extra stevig. Hoe dunner je haar, hoe minder je nodig hebt. Te veel schuimversteviger laat je haar er namelijk stug en onnatuurlijk uitzien.

Als je aan het einde van de styling een beetje haarspray op de afzonderlijke strengen aanbrengt, definieer je jouw haar nog gerichter. Met zoutwaterspray breng je jouw haar extra in model. Ook hierbij komt het aan op de juiste dosering: masseer enkele strengen kort door met een beetje spray en begin met de krulmethode van jouw keuze.

Krullen zonder hitte

(1)
Merk
Productsoort
Voor wie
Highlights
Beoordeling
Prijs
Sorteren op: