Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren

Deodorants voor dames kopen in de DOUGLAS Online-Shop

Deodorant dames - Een deodorant is haast niet meer weg te denken in de dagelijkse verzorgingsroutine van de meeste mensen. Kennelijk gaat zijn verhaal terug naar het oude Egypte, waar verschillende natuurlijke stoffen als deodorant werden gebruikt. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan deodorants in verschillende vormen en consistenties.

Ook variëren de ingrediënten van product tot product, omdat er heel andere eisen worden gesteld aan een deodorant. In de meeste gevallen moet het geurmaskerend zijn en antimicrobiële stoffen bevatten die de vorming van geur door zweet en afzettingen op de huid minimaliseren. Zogenaamde anti-transpiranten zijn effectiever in het verminderen van de activiteit van de zweetklier en het voorkomen van overmatig zweten.

Veel mensen vragen zich af of ze geen deodorantspray kunnen gebruiken als parfum of parfum in plaats van een deodorant. Deodorant en parfum zijn twee volledig verschillende geursprays, die elk voor zich een ander effect moeten bereiken. Deodorants zijn bedoeld om te worden gebruikt op lichaamsdelen die transpiratie vormen. Aan de ene kant moet een combinatie van essentiële oliën, antioxidanten, anti-transpiranten en geur-absorptiemiddelen voorkomen dat zweet een onaangename geur ontwikkelt. Aan de andere kant willen veel mensen dat hun transpiratie algemeen wordt onderdrukt of verminderd, waarom ze hun toevlucht nemen tot een sterkere deodorant in de vorm van anti-transpirant. Deodorants zijn verkrijgbaar in verschillende consistenties, de meest voorkomende zijn zeker de spuitbus deodorant, de deodorant roll-on of deostick. Het hangt allemaal af van welk gebruik en welk huidgevoel je voorkeur heeft, als je voor een deodorant kiest.