Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren
💜 Women's Day: Shop nu met 20%* op ALLES! 💜
Kies tot 3 gratis cadeaus: € 60,- =🎁 & € 100,- = 🎁🎁 € 130,- = 🎁🎁🎁**

Zonbescherming

(265)
Merk
Productsoort
Geurtype
Eigenschap
Huidtype
Producteigenschap
Voor wie
Cadeau voor
Highlights
Beoordeling
Kleur
Prijs
Sorteren op:

Stralend beschermd met DOUGLAS

De zon, een bron van warmte, licht en vitamine D, heeft heel veel invloed op hoe je je voelt. Alleen zijn er naast de positieve invloed van de zon ook wat risico's waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan vroegtijdige veroudering van de huid en het verhoogde risico op huidkanker. Om dit soort risico’s te voorkomen hebben we gelukkig iets: zonbescherming. Een onmisbaar onderdeel als je met een gerust hart lekker van de zon wilt genieten.

De kracht van zonlicht

Om te begrijpen waar zonbescherming, ook wel sun screen, voor nodig is, duiken we heel even in de theorie achter de straling van de zon. De zon straalt verschillende soorten straling uit, die van invloed zijn op ons lichaam, waaronder UVA, UVB en UVC. Terwijl UVC-straling grotendeels wordt geabsorbeerd door de ozonlaag, bereiken UVA- en UVB-stralen onze huid. UVA-stralen dringen dieper door en zijn geassocieerd met huidveroudering, terwijl UVB-stralen verantwoordelijk zijn voor zonnebrand en kunnen bijdragen aan huidkanker.

Waarom zonbescherming zo belangrijk is:

Er zijn verschillende redenen waarom zonbescherming zo ontzettend belangrijk is. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

  1. Bescherming tegen een verbrande huid: Een verbrande huid is niet alleen pijnlijk, maar het kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid van je huid. De UVB-stralen zorgen dat je huid kan verbranden, wat kan leiden tot roodheid, peeling en ernstige schade aan de huidcellen.
  2. Voorkomen van vroegtijdige huidveroudering: UVA-stralen dragen bij aan vroegtijdige veroudering van de huid, waaronder rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken. Regelmatige blootstelling zonder bescherming kan deze tekenen van veroudering versnellen.
  3. Kleiner risico op huidkanker: Langdurige blootstelling aan de zon zonder bescherming verhoogt het risico op huidkanker. Zonbescherming is daarom essentieel om deze risico's te verminderen en je huid te beschermen tegen mogelijke schadelijke straling.
  4. Zorgt voor een egale teint: Door regelmatig gebruik van zonbescherming kun je huid mooi egaal bruinen. Daarnaast vermindert het de ontwikkeling van ongewenste pigmentatie, zoals ouderdomsvlekken en sproetjes.
  5. Hydrateert en verzorgt: Veel zonbeschermingsproducten bevatten hydraterende ingrediënten die de huid voeden en beschermen tegen uitdroging. Dit zorgt voor een gezonde en stralende huid, zelfs terwijl je lekker aan het zonnen bent.

Hoe weet je welke zonbescherming je nodig hebt?

Bij Douglas bieden we een breed scala aan zonbeschermingsproducten aan. Voor ieder huidtype hebben we wel een passende sun screen. Hieronder noemen we een aantal factoren waar je rekening mee kan houden.

  1. SPF (Sun Protection Factor): SPF geeft aan hoe effectief een zonbeschermingsproduct is tegen UVB-stralen. Kies een product met een SPF die past bij je huidtype en de mate van blootstelling aan de zon. De meest gangbare factor is de suncover spf 30. Daarmee zit je vrijwel altijd goed.
  2. Breed spectrum: Zorg ervoor dat het gekozen product een breed spectrum bescherming biedt, wat betekent dat het zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt.
  3. Waterbestendigheid: Als je van plan bent te zwemmen of veel zweet, kies dan voor een waterbestendige formule die de bescherming behoudt, zelfs in vochtige omstandigheden.
  4. Huidtype: Houd rekening met je huidtype bij het kiezen van zonbescherming. Mensen met een lichte huid hebben over het algemeen een hogere SPF nodig dan mensen met een donkere huid.

Integreer zonbescherming in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Breng het aan als de laatste stap vóór je make-up en herhaal het elke twee uur als je van plan bent om de hele dag te gaan zonnen. Voor dagelijks gebruik kun je kiezen voor zonbescherming met een lichtere textuur die goed samengaat met andere huidverzorgingsproducten.

Koop zonbescherming bij DOUGLAS

Zonbescherming is van groot belang om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht. Door regelmatig gebruik kun je niet alleen een verbrande huid voorkomen, maar ook bijdragen aan het behoud van een gezonde, jeugdige huid. Maak zonbescherming een integraal onderdeel van je schoonheidsroutine en straal met vertrouwen, wetende dat je huid goed wordt verzorgd, zelfs onder de stralende zon.

De beste zonbeschermingsproducten bestel je makkelijk online bij Douglas en laat je eenvoudig bij je thuis bezorgen. Als je vandaag vóór 22:00 uur jouw sun screen bij ons bestelt, heb je ze vaak zelfs de volgende dag al in huis! Voor bestellingen boven de €20 betaal je ook nog eens géén verzendkosten. Haal snel en eenvoudig al jouw favoriete zonbeschermingsproducten in huis bij Douglas!