Gratis verzending en retour  |  Gratis 2 samples naar keuze  |  Vóór 22:00 besteld = morgen in huis  |  Het grootste beauty-assortiment

Nu -20%* op bijna alle geuren & geursets + -25%* op alle skincare van Estée Lauder, Clinique, Clarins, Shiseido & one.two.free! 💚🍂

Droge Huid

Een droge, vochtarme huid is niet alleen een winters fenomeen, ook in de zomer kampen veel mensen met een ruwe of jeukende huid. Om littekentjes en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, is het aanbevolen om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Wij delen graag onze tips tegen een droge huid.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Droge huid is het gevolg van een gebrek aan lipiden zoals talg, olie of natuurlijke vochtinbrengers zoals water, ureum, aminozuur of hyaluronzuur. Als gevolg daarvan werkt de natuurlijke beschermlaag van de huid mogelijk niet goed en wordt de huid droog, strak, ruw of zelfs gebarsten. Zelfs wanneer u in de zomer een normale of een gecombineerde huid heeft, kunt u in de winter last hebben van een droge huid als gevolg van de lagere luchtvochtigheid.

Wat te doen bij een droge huid?

Er zijn een aantal tips om een droge, vochtarme huid te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om voldoende water te drinken, zodat de huid van binnenuit het vochtgehalte kan reguleren. Probeer om in het algemeen een gezonde levensstijl aan te houden met voldoende beweging en rust. Om de gevoelige huid te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren, zoals luchtvervuiling en UV-straling is het gebruik van huidverzorging die speciaal voor de droge huid is ontwikkeld erg belangrijk.

Welke verzorging helpt bij een droge huid?

Het advies is om een droge huid te verzorgen met producten die hydraterend zijn, het vetgehalte van de huid aanvullen en verdere huidschade voorkomen. Voor de reiniging van de gevoelige droge gezichtshuid is vooral een licht schuimende, verzorgende olie of een milde reinigingsmelk aan te raden. Bij het reinigen van het gezicht dient er bovendien ook alleen lauwwarm water gebruikt te worden.

Intensieve reiniging kunt u beter vermijden. Grove reinigingsborstels, scrubs of hard wrijven met een handdoek zijn bij een droge gezichtshuid niet aanbevolen, aangezien het de huid extra beschadigt. Bij het reinigen van het lichaam is het goed om te douchen met intensief verzorgende douche-oliën. Een bad droogt de huid juist meer uit. Om het lichaam aansluitend te verzorgen, zijn vooral rijke, voedende crèmes geschikt. Heeft u een extreem droge huid of een huid die naar neurodermitis neigt, dan is het aanbevolen om speciale medicinale huidverzorging te gebruiken, om het trekkerige gevoel en de jeuk te verminderen.

Welke make-up is geschikt voor een droge huid?

Foundation voor de droge huid, moet net als de andere make-up in de vorm van een vloeibare, hydraterende en goed dekkende substantie zijn. Het is daarnaast ook aanbevolen vooraf een crème voor de droge en vochtarme huid aan te brengen, die met goede ingrediënten en een geïntegreerde UV-filter beschermt tegen de schadelijke invloed van wind, kou en UV-straling. Om donkere kringen en onzuiverheden te verbergen, is voor de droge huid vooral een concealer met SPF geschikt.

Do’s and Don'ts bij een droge huid

Do:

  • Gebruik een op olie gebaseerde moisturizer
  • Breng regelmatig crème aan op uw huid
  • Breng na het handen wassen handcrème aan
  • Vervang regelmatig uw scheermesje

Don’t:

  • Meer dan twee keer per dag gezicht wassen
  • Nachtverzorging overslaan
  • Uw huid te vaak scrubben
  • Zonder zonnebrandcrème naar buiten gaan