• Gratis 2 verrassingssamples
  Bij besteding vanaf €10,-
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.

Droog haar

De ideale eigenschappen voor perfect haar zijn snel op te noemen: het moet glanzen, soepel vallen en fijn aanvoelen. Dat dit vaak niet de realiteit is, is een veel voorkomend probleem en daarom ook erg frustrerend. Ook al voelt het haar aan als stro, zijn veel punten gespleten en heeft het haar geen glans meer, is dit geen reden om genoegen te nemen met droog haar. Met onze tips voor mooi haar en de juiste haarverzorging kunnen deze problemen verholpen worden.

Waardoor wordt droog haar veroorzaakt?

Wat is droog haar en hoe wordt het veroorzaakt

Het haar wordt normaliter door de talgklieren in de hoofdhuid vet gehouden, zodat het soepel blijft en glanst. Vooral bij lang haar bereikt het vet echter niet altijd de haarpunten. Zij krijgen dan niet meer genoeg vocht binnen en drogen daarom uit, met als gevolg vaak gespleten haarpunten. De haarschubben worden daardoor kwetsbaarder voor schadelijke invloeden van buitenaf en het haar kan gaan breken. De haarstructuur wordt poreus, wat leidt tot broosheid en een verlies aan glans en soepelheid.
Sterk uitgedroogd, beschadigd haar en gespleten haarpunten kunnen ook veroorzaakt worden door externe factoren zoals vaak haren wassen, kleuren, blonderen of föhnen - maar bijvoorbeeld ook door UV-licht.

Wat kan ik tegen gespleten haarpunten doen?

Gespleten haarpunten bij lang haar

Wanneer uitgedroogd haar beschadigd is, kan het vaak tot haarbreuk en gespleten haarpunten leiden. Dit zijn (lelijke) splitsingen van de haarpunten. Zelfs hele kleine belastingen, zoals bijvoorbeeld het vallen van het haar op de schouders, kunnen bij droog haar al zorgen voor gespleten haarpunten.

U kunt gespleten haarpunten het beste voorkomen door het uitdrogen van het haar te vermijden. Heeft u echter al droog haar, let er dan op dat u uw haar voorzichtig kamt na het wassen (dus niet met te veel kracht), anders wordt de beschermende laag van het talg en het verzorgingsproduct weer verwijderd. Ook al heeft u haast, is het niet aanbevolen uw haar te föhnen, maar om het gewoon op te laten drogen. Wilt u echter toch een föhn of zelfs een steiltang gebruiken, raden we aan de apparaten op de laagste temperatuur in te stellen en gebruik te maken van een effectieve bescherming tegen de hitte, zoals Biosilk Silk Therapy Original die de haarstructuur verbetert en het laat glanzen.

Wat te doen tegen droog haar?

De juiste verzorging bij droog en beschadigd haar

Wat shampoos en verzorgingsproducten betreft, gaat de regel 'less is more' zeker op – dat geldt vooral voor droog haar. Bij iedere wasbeurt worden namelijk beschermende vetten van de hoofdhuid en het haar uit het haar gewassen. Idealiter zou daarom droog haar niet iedere dag gewassen moeten worden. Bij een normale wasbeurt dient er lauwwarm water gebruikt te worden om de shampoo in te masseren en koud water om uit te spoelen. Het koude water maakt het haaroppervlak weer glad en geeft zo nieuwe glans. Veel shampoos bevatten bovendien ook uitdrogende schuimmiddelen. Deze dienen bij pluizig, beschadigd haar en gespleten haarpunten volledig vermeden te worden. Conventionele shampoos, die speciaal voor droog en broos haar ontwikkeld zijn, bevatten bovendien vaak meer siliconen dan andere shampoos. De siliconen vormen een laagje om de haren, waardoor ze gladder worden en beschermd worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het nadeel is alleen, dat de siliconen het haar met de tijd ruwer maken en opnieuw laten uitdrogen. Hoe meer u shampoos met siliconen gebruikt, hoe vaker uw haar ze ook nodig zal hebben. Het is daarom aangeraden om shampoos te gebruiken, die het haar met speciaal voedende substanties ondersteunt. Om het haar bovendien beter te hydrateren, zijn zachte verzorgingsproducten, zoals een haarmasker tegen droog haar of een haarcrème met bijvoorbeeld amandelolie geschikt. Een voorbeeld hiervan is de Guhl Rijke Voeding Haarcrème.

Verzorging voor droog haarHoe kan ik droog en beschadigd haar stylen?

Sprödes Haar richtig stylen ohne es weiter auszutrocknen

Let er bij het stylen van droog en beschadigd haar op dat u vettige producten gebruikt, zoals wax, gelwax of stylingcrèmes. Let er bij het stylen van gevoelig haar ook op dat u alcoholvrije producten gebruikt, aangezien alcohol het haar uitdroogt en zo voor broos en pluizig haar zorgt. Een verzorgende glansspray zoals de Douglas Hair High Gloss Spray geeft uw haar niet alleen een high gloss finish, maar beschermt het haar ook tegen de schadelijke invloed van UV-straling en kan als finishing touch op het gestylde haar gesprayd te worden.

Styling voor droog haar