Gratis verzending vanaf € 20,- | Gratis 2 samples naar keuze | Vóór 22:00 besteld = morgen in huis | Gratis retourneren

Sterke huidbarrière

Een gezonde huidbarrière is de sleutel voor een stralend mooie huid. Wanneer de huidbarrière beschadigd is, verliest de huid zijn vocht en kunnen er huidproblemen zoals puistjes, roodheid of zelfs een versnelde veroudering ontstaan. Het is daarom belangrijk om je huidbarrière zo goed mogelijk te verzorgen. Wij vertellen je hoe je jouw huidbarrière beschermt tegen overmatig vochtverlies en schadelijke milieu-invloeden, zodat jouw huid een mooie egale en jeugdige uitstraling behoudt. 

Onze favoriete huidbarrièreboosters

Wat verzwakt de huidbarrière?

Overmatige reiniging of een ongunstige combinatie van werkzame stoffen kan de huidbarrière belasten. Een voorbeeld kan zijn het regelmatige gebruik van te sterke peelings of maskers. Als de barrièrefunctie verzwakt is, kan vocht gemakkelijker ontsnappen. Dit kan roodheid, droogte, jeuk of zelfs acne kan veroorzaken.

Wat versterkt de huidbarrière?

Vocht en de juiste pH-waarde zijn heel belangrijk voor een sterke huidbarrière. Gebruik minder maar betere ingrediënten die geschikt zijn voor jouw individuele huidbehoeften. Deze zullen je helpen om de huid in balans te houden.

Niacinamide

Niacinamide (vitamine B3) ondersteunt de regeneratie van de huidbarrière. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt de talgproductie te reguleren en de teint te verfijnen. Niacinamide kan ook gebruikt worden om vergrote poriën te minimaliseren. Gebruik het ingrediënt in de avond en bouw het langzaam op.

1 / 3
Tomorrowlabs

Tomorrowlabs gebruikt HSF, een technologie met actieve ingrediënten gebaseerd op Nobelprijswinnende inzichten in de celvernieuwing van huid en haar. Deze technologie komt terug in bijna al hun producten en zorgt ervoor dat de huid zacht, soepel en jeugdig blijft. Tomorrowlabs kan zelfs gebruikt worden door de meest gevoelige huidsoorten.

2 / 3
Biotherm Cera Repair Cream

Versterkt door Blue Science. De sterke vereniging van bioceramiden en probiotische fracties. Biociramiden zijn essentieel voor het ondersteunen van het vochtgehalte in de huidbarrière en de probiotische fracties helpen de huid te versterken en te kalmeren. De huidbarrière zal gestabiliseerder en sterker zijn en zal een gezondere uitstraling hebben.

3 / 3