Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren
Skincare Weeks: -20%*  op skincare van Clinique, Estée Lauder, Lancôme  & Shiseido 

Concealer

(231)
Merk
Productsoort
Eigenschap
Producteigenschap
Kleur
Finish
Dekkracht
Effect
Highlights
Huidtype
Beoordeling
Prijs
Sorteren op:

Concealer kopen in de DOUGLAS Online-Shop

Concealer - Een stralende teint met een wakkere blik en gelijkmatige make-up – hoe krijg ik dat voor elkaar? Probeer het eens met een concealer. In elk geval is dit een van de top tien artikelen in make-uptasjes – misschien zelfs wel in de top vijf of de top drie. Het belangrijkste is dat je een concealer kiest die goed past bij jouw huidskleur en die is afgestemd op jouw behoeften. Waar wil je je concealer voor gebruiken? Dit is een belangrijke vraag die we hieronder in meer detail zullen onderzoeken.

Concealer: Wat is dat?

Wat betekent „concealer" eigenlijk? De naam komt van het Engelse werkwoord „to conceal", wat in het Nederlands zoveel betekent als „verstoppen" of „verbergen". De vertaling is bijna gelijk aan een definitie, want met een concealer bedek je onzuiverheden of oneffenheidjes van de huid. Een concealer is dus een afdekstift die je op een gerichte manier toepast.

Waar is een concealer precies goed voor? Puistjes, donkere kringen, roodheid of kleine adertjes kunnen snel en gemakkelijk bedekt worden met een concealer. Velen vragen zich af waar nou de verschillen zitten met camouflage of de normale foundation. Daar waar je de foundation als een primer op het hele gezicht aanbrengt, gebruik je een concealer alleen op specifieke punten. Camouflage is weer een speciale make-up met hoge dekking,

Natuurlijk is het ook mogelijk dat je je uitsluitend opmaakt met concealer en volledig afziet van foundation, poeder en co. Concealer in plaats van make-up is vooral handig als je een natuurlijke uitstraling wilt, maar toch onzuiverheden wilt verwijderen.

Welke concealer past bij mij – kleuren, soorten en effecten in één oogopslag

Concealer-kleuren: Welke kleur heeft welk effect?

Beige, geel of liever groen? Bij het kiezen van een concealer speelt kleur een beslissende rol. Elke tint heeft een specifiek effect in combinatie met je huidskleur. Welke kleur het beste bij je past, hangt af van waar je een concealer voor nodig hebt: Wil je puistjes verbergen? Donkere kringen bedekken of roodheid van de huid neutraliseren?

In de regel kun je kiezen tussen deze kleuren:

  • Groen
  • Blauw
  • Lila
  • Beige
  • Geel
  • Rood, Oranje, Roze

Een belangrijk sleutelwoord in deze context is „complementaire kleuren". Herinner je je nog het kleurenwiel? Wij vertellen je of je je concealer beter lichter of donkerder kiest en welke kleur welk effect heeft op de huid. Trouwens, de concealers zijn natuurlijk geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Donkere kringen, pigmentvlekken en adertjes tot ziens! Concealer met gele pigmenten

Juist rond de ogen of op de wangen zijn vaak kleine blauwe aderen te zien. Donkere kringen komen ook veel voor. Beide staan vaak een stralende teint in de weg. Met de juiste concealer kun je adertjes en donkere kringen in een mum van tijd verbergen.

Het beste is om een afdekstift met een aandeel geel te nemen! Geel is de complementaire kleur van paars en werkt goed in blauwachtige tonen. Ziet dat er niet onnatuurlijk uit? Nee, helemaal niet, de concealer is slechts een ondertoon: Als je eerst je donkere cirkels hebt bedekt, volgt een basis die het gele onzichtbaar maakt.

Tip: Ook concealers met wit, oranje of roze helpen donkere kringen of pigmentvlekken te bedekken. Welke kleur het beste bij je past, hangt af van de kleur van je donkere kringen. Als je violette schaduwen wilt bedekken, kun je het beste een gele afdekstift gebruiken. Blauwachtige donkere kringen kunnen beter worden geneutraliseerd met oranje.

Sterk tegen roodheid: Concealer met groen

Moet ik een groene afdekstift aanbrengen?", vraag je je misschien af. Deze scepsis is begrijpelijk. Wees niet bang om het te gebruiken – probeer het eens, het werkt! Waar is groen geschikt voor? Een concealer met groene kleurpigmenten neutraliseert roodheid, omdat groen de complementaire kleur van rood is.

Wanneer je de concealer aanbrengt, merk je al snel dat de roodheid van de huid verdwijnt. Concealers van dit type zijn geschikt voor puistjes en spinachtige haarvaatjes, evenals voor rode vlekken, zoals die welke couperose of rosacea veroorzaken. Zorg ervoor dat je slechts een kleine hoeveelheid concealer aanbrengt – het gaat er louter om de ongewenste kleuren te compenseren.

Frisse kick dankzij concealers met paars

Is je huidskleur vaak vaal of zelfs grijsachtig? Dan wordt je goed geadviseerd met een concealer die violette pigmenten bevat. Vooral in de winter of na een verkoudheid zijn deze concealers veel waard. Het paarse geeft je huid frisheid en vitaliteit. Breng de paarse concealer op een gerichte manier aan op gebieden die bijzonder bleek of zelfs geelachtig of grijs lijken.

Welk effect heeft een blauwe concealer?

Over het algemeen wordt een roze teint de moeite waard geacht. Maar als je huid te rozig of te rood is naar je smaak, dan zal een concealer met blauwe pigmenten het beste bij je passen. Bijvoorbeeld na een lichte zonnebrand zijn blauwe concealers nuttig. Het koele blauw neutraliseert rode vlekken in een handomdraai.

Trouwens: Bij Douglas vind je ook concealers met geïntegreerde zonnebrandcrème en verschillende beschermingsfactors (SPF). Ook leuk voor de zomer is een waterdichte concealer die lang meegaat en niet uitsmeert tijdens het baden.

Concealer om te highlighten

Lichte concealers bevatten vaak lichtreflecterende deeltjes waarmee je snel en gemakkelijk effectieve highlights kunt instellen. Zulke praktische twee-in-één concealers bieden zowel dekkracht als highlighting. Kies altijd een concealer in een lichtere tint Dan je make-up om te highlighten, zodat de highlights niet ten onder gaan.

Concealer met highlighter werkt bijzonder goed op de brug van de neus, over de cupidoboog of direct onder de wenkbrauwen. Denk eraan om highlightende concealer altijd aan te brengen op het laatst, zodat de make-up de lichtreflecterende pigmenten niet opslokt.

Tip: Kan je niet voor een kleur kiezen? Koop dan een handig concealerpalet. Je schmink je dus huidoneffenheden, roodheid en donkere kringen elk afzonderlijk weg. De „Color en Corrector"-paletten zijn beschikbaar met vier of zes verschillende concealer-kleuren – van „licht" tot „medium" tot „donker", het juiste kleurenpalet is beschikbaar voor elk huidtype.

De beste concealers voor droge, onzuivere, rijpe en gemengde huid

Bent je op zoek naar een concealer voor puistjes of een droge huid? Net als bij make-up of een dagcrème is het belangrijk dat je een concealer kiest die bij je huidtype past. We laten je zien welke concealer het beste bij jouw huidtype past.

Welke concealers zijn geschikt voor een droge huid?

Een droge huid heeft het meest baat bij een vloeibare concealer. Vooral als je een droge ogen hebt, is zoiets een goede keuze. Vloeibare concealers bieden een hoge dekkracht en hydrateren de huid tegelijkertijd. Zelfs crème-concealers zijn wonderwel geschikt. Dankzij de romige consistentie bedekken ze moeiteloos kleine droogheidslijntjes rond de ogen of mond. Vermijd daarentegen liever poederachtige concealers.

Romige, vochtinbrengende concealers zijn ook zeer geschikt voor een zeer gevoelige huid. Vooral de huid rond de ogen is bij veel mensen extreem gevoelig. Vloeibare en romige concealers kunnen heel zachtjes worden aangebracht, wat de gevoelige huid accommodeert. Overigens biedt de Douglas online winkel een grote selectie hypoallergene concealers. Overigens biedt de Douglas online winkel een grote selectie hypoallergene concealers.

Voor een droge, gevoelige huid zijn natuurlijke concealers met goede ingrediënten, zonder siliconen, geurstoffen en parabenen, het beste. In de Douglas online shop kun je veel concealers uit de categorie „natural cosmetics" krijgen – zelfs veganistisch! De natuurlijke ingrediënten zijn bijzonder mild en zacht voor de huid.

De beste afdekstiften voor puistjes en vette huid

Bent je op zoek naar een concealer om acne te camoufleren? Acne en puistjes worden vaak geassocieerd met een vette huid en een verhoogde talgproductie. Het belangrijkste is dat je een concealer kiest die je poriën niet verstopt. Voor een vette, onzuivere huid zijn concealers geschikt die niet-comedogeen zijn – dus de poriën niet verstoppen

Concealerstiften zijn bijvoorbeeld ideaal. Ze zijn niet vloeibaar of romig en bieden nog steeds veel dekkracht.

Vooral bij acne is een concealer met salicylzuur ook geschikt. Salicylzuur heeft een comedolytisch effect op de huid: Het helpt bij het oplossen van mee-eters en puistjes.

Ook geschikt zijn concealers met een antiseptisch effect, zoals zink. Vooral als je open puistjes wilt bedekken, steun je zo de wondgenezing – je huid is sneller schoon.

Welke concealer is geschikt voor een gecombineerde huid?

Bij een gecombineerde huid profiteer je van een concealer die hydrateert maar olie-vrij is. Bij een gecombineerde huid is vooral de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vaak vettig, terwijl de rest van de huid naar droogheid neigt.

Als je op zoek bent naar een concealer die je alleen onder de ogen gebruikt, is een romige concealer ook geschikt. Puistjes in de olieachtige T-zone worden het best bedekt met een poederachtige concealer of concealerstift.

De beste concealer met anti-aging effect

Ben je op zoek naar een concealer voor de huid van 40 of 50? Vooral oogrimpeltjes storen veel als je in de spiegel kijkt – met de juiste concealer verstop je ze gewoon. Er zijn concealers die speciaal zijn ontwikkeld voor de rijpe huid.

Als je rimpels wilt verbergen, kun je het beste de crème-afdekstiften gebruiken. Deze breng je in de rimpels aan, waardoor deze minder zichtbaar worden. Bovendien hydrateren veel concealers voor de rijpe huid en bevatten hyaluronzuur, waardoor de huid er jeugdig uitziet.

In het kort: Dit is waar het om gaat bij een concealer voor de rijpe huid:

  • afhankelijk van het scenario romige of vloeibare consistentie
  • zonnebrandcrème met verschillende hoge SPF
  • hydraterend
  • in het beste geval met voedende ingrediënten

Concealer online kopen bij DOUGLAS

Waar hoort de concealer en hoe maak ik me daarmee goed op? In welke volgorde moeten concealer, primer en foundation worden gebruikt? Je kunt hier antwoorden vinden op deze en nog veel meer vragen.

Een concealer correct gebruiken is helemaal niet moeilijk. De toepassing van make-upproducten stap voor stap samengevat:

  • Maak een basis: Breng eerst een dagcrème aan, zodat de huid goed gehydrateerd is. Dit zorgt ervoor dat je make-up lang fris blijft.

  • Concealer aanbrengen: Wanneer breng je concealer aan? Breng de concealer aan vóór de make-up. Dep een kleine hoeveelheid concealer op de gewenste plaats en smeer hem daarbij het beste met de ringvinger in. Het is belangrijk dat je weinig druk uitoefent en slechts kleine hoeveelheden verdeeld. Vooral onder de ogen is het het beste om een concealer te gebruiken die een tint lichter is dan je huidtint.

Waarmee je jouw concealer het beste aanbrengt is helemaal aan jou. Geschikt zijn speciale concealer-kwastjes, een make-up ei en natuurlijk de schone vingers. Probeer gewoon uit hoe je je concealer wilt aanbrengen. Voor alle drie de methoden is het cruciaal dat je weinig druk uitoefent.