Nu 25% korting op bijna alle geuren, mascara's en eyeliners! Nu besteld is zaterdag in huis.
 • Gratis 2 samples naar keuze
  Bij besteding vanaf €10,-
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.
 • Stores
  Vind uw dichtstbijzijnde Douglas store Kom naar onze stores voor professioneel beautyadvies, treatments en bijzondere acties.
  Gebruik mijn huidige locatie
 • Newsletter
 • Cadeaus

Assortiment geuren

Top 10 geuren

Geurenspecial

GEUREN

Geuren behoren tot de meest zinnenprikkelende dingen van het leven. Ze wekken herinneringen en emoties op en kunnen onze stemming beïnvloeden. Een passende geur vinden is niet altijd gemakkelijk, maar als u eenmaal een favoriet heeft, kan een geur een belangrijk onderdeel van uw identiteit worden. Wilt u uw geurkennis graag verdiepen? Hier vindt u de belangrijkste informatie!

Hoe is een geur opgebouwd?

Misschien is het u al eens opgevallen dat uw geur na een paar uur anders ruikt dan wanneer u de geur net op had. Dit komt door de manier waarop een geur opgebouwd is. Een geur heeft altijd een basisnoot, hartnoot en topnoot.

1

Topnoot

De topnoot opent de geur en is de eerste kennismaking met een geur. Dit zijn de noten die we onmiddellijk na het aanbrengen van de geur waarnemen. Ze zijn intens, maar vervliegen na korte tijd.

2

Hartnoot

De hartnoot vormt het hart van de geurcompositie en creëert een harmonische overgang tussen de top- en basisnoot. De hartnoot blijft langer waarneembaar dan de topnoot.

3

Basisnoot

De basisnoot draagt en stabiliseert een geur. Meestal wordt er voor intense geuringrediënten gekozen, zoals warme hout- en muskusaroma's. De basisnoot is vele uren waarneembaar.

Geurfamilies

Geuren zijn in te delen in geurfamilies. Dit zijn groepen geuren die vanwege hun overeenkomstigeingrediënten en noten samen een familie vormen. Binnen deze geurfamilies zijn verschillende typen geuren te onderscheiden. Er zijn vier families: de bloemige, oriëntaalse, houtachtige en frisse geuren.

Frisse geuren

Frisse geuren hebben een grote variatie aan geurnoten: van aromatisch tot cit rus, van aquatisch tot fruitig. Frisse geuren zitten tussen de houtachtige geuren en bloemige geuren.

Meer informatie?

SHOP NU

Bloemige geuren

De bloemige geurfamilie is verreweg de grootste van alle geurfamilies. Bloemige geuren variëren in hun samenstelling en geen enkele bloemige geur is dan ook hetzelfde.

Meer informatie?

SHOP NU

Houtachtige geuren

Houtachtige geuren hebben zowel in de basis als in hun hart- of topnoot houtingrediënten. Van warm, mysterieus sandelhout tot droog en scherp cederhout.

Meer informatie?

SHOP NU

Oriëntaalse geuren

Deze geuren zijn te herkennen aan hun warme en sensuele noten. Ze bevatten vaak intense ingrediënten, waaronder muskus, hars, vanille en exotische bloemen en kruiden.

Meer informatie?

SHOP NU

Verschillende geurvarianten

Misschien vraagt u zich wel eens af wat het verschil is tussen Eau de Parfum en Eau de Toilette, of bent u benieuwd welk geurtype nou het beste aansluit bij uw wensen. Lees hier meer over de verschillende geurvarianten!

Eau de Cologne

Een Eau de Cologne wordt gekenmerkt door de geur van citrusvruchten. Doorgaans dient een Eau de Cologne ter verfrissing. Om dat verfrissende gevoel te behouden kunt u een Eau de Cologne meerdere keren per dag opbrengen.

Ontdek Eau de Cologne

Eau de Toilette

Een Eau de Toilette is doorgaans wat sprankelender. Parfumeer twee keer per dag om de hele dag plezier van uw geur te hebben. Eau de Toilette is minder geconcentreerd dan Eau de Parfum, waardoor de geur sneller vervliegt.

Ontdek Eau de Toilette

Eau de Parfum

Wanneer u in de ochtend uw Eau de Parfum aanbrengt, kunt u bijna de hele dag van de geur genieten. Het verschil tussen een Eau de Toilette en Eau de Parfum is dat een Eau de Parfum meer geconcentreerd is en dus krachtiger.

Ontdek Eau de Parfum

Parfum

Parfum bevat de hoogste concentratie essence. Enkele druppels zijn voldoende om maximaal plezier van de geur te hebben. Daarom is het parfum het meest intens en warm. Een parfum is verpakt in een kleine flacon, omdat het bijzonder geconcentreerd is.

Ontdek Parfum

Welke geur past bij mij?

Welke geur bij u past is afhankelijk van verschillende factoren. Het is in ieder geval goed om verschillende geuren te testen. Geuren reageren namelijk anders op elke huid. Als u een aantal favoriete geuren heeft, kunt u voor een geur kiezen met noten uit dezelfde geurfamilie. Houdt u van bloemige of juist van houtachtige geuren? Probeer het uit en kom erachter welke geur het best bij u past!