Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren
Skincare Weeks: -20%*  op skincare van Clinique, Estée Lauder, Lancôme  & Shiseido 

Zelf je haar blonderen met de hulp van DOUGLAS

Droom je van een lichtere haarkleur en wil je het zelf doen? Zelf je haar blonderen kan een spannende en bevredigende ervaring zijn. Daarom helpen we je graag op weg. Ontdek hier de verschillende methoden, essentiële producten en praktische tips om je haarkleur thuis te transformeren. Zeg vaarwel tegen saaie tinten en hallo tegen een stralende blonde look!

Verschillende methodes om zelf je haar te blonderen

Zelf je haar blonderen heeft verschillende voordelen. Allereerst is het natuurlijk een stuk goedkoper dan naar de kapper gaan. Dat is lekker voor je portemonnee. Daarnaast, als je eenmaal doorhebt hoe het moet, is het een vrij makkelijk proces en geeft het je volledige controle over het kleurproces. Of je liever subtiele highlights wilt of een volledige blonde transformatie, het zelf doen geeft je de vrijheid om je look helemaal aan te passen aan je eigen wensen. Bovendien is het een handige optie als je geen tijd hebt om naar de kapper te gaan, of als je gewoon graag experimenteert met je uiterlijk.

Er zijn verschillende methoden om je haar thuis te blonderen. De meest populaire zijn:

  • Bleken: Dit is de meest effectieve methode om je haar lichter te maken. Haar bleken betekent het chemisch verwijderen van pigment uit je haar, wat resulteert in een lichtere kleur. Deze methode vereist een bleekkit, die meestal een bleekpoeder en ontwikkelaar bevat.
  • Highlights: Voor een subtielere look, kun je kiezen voor highlights. Gebruik een highlight kit of een verfborstel en folies om specifieke haarstrengen lichter te maken.
  • Balayage: Een balayage is een vrijhand techniek waarbij de verf op het haar wordt aangebracht voor een natuurlijk ogend, zon-gekust effect.

Essentiële Producten voor het zelf blonderen

Bij Douglas vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle blonding thuis. De essentiële producten zijn:

  • Bleekkit: Een goede bleekkit bevat bleekpoeder en een ontwikkelaar. Zorg ervoor dat je de juiste volumeontwikkelaar kiest, afhankelijk van je huidige haarkleur en de gewenste lichtheid.
  • Toner: Na het bleken kan een toner nodig zijn om ongewenste gele of koperachtige tonen te neutraliseren.
  • Beschermende handschoenen en kapmantel: Bescherm je handen en kleding tijdens het proces.
  • Applicatorborstel en mengkom: Voor een gelijkmatige en nauwkeurige applicatie.

Stappenplan voor het blonderen

  • Voorbereiding: Draag oude kleding en gebruik handschoenen. Test de bleek eerst op een klein stukje haar.
  • Mengen: Volg de instructies op de bleekkit voor het mengen van bleekpoeder en ontwikkelaar.
  • Applicatie: Breng het mengsel gelijkmatig aan op je haar, beginnend bij de punten en werkend naar de wortels toe.
  • Inwerktijd: Laat het mengsel inwerken volgens de instructietijd op de verpakking.
  • Uitspoelen: Spoel je haar grondig uit en breng vervolgens een toner aan indien nodig.
  • Nabehandeling: Gebruik een diep voedende conditioner of haarmasker om je haar te hydrateren en te herstellen.

Veiligheidstips en nazorg

Het is belangrijk om tijdens het blonderen wat tips rondom veiligheid en nazorg in je achterhoofd te houden. Vermijd contact met de ogen en volg altijd de instructies op de verpakking. Na het blonderen kan je haar extra haarverzorging nodig hebben. Gebruik hydraterende shampoos en conditioners, en overweeg periodieke haarmaskers om je haar gezond en glanzend te houden.

Bestel je producten om zelf te blonderen of bleken bij DOUGLAS

Zelf je haar blonderen is een avontuurlijke manier om je uiterlijk te veranderen. Met de juiste producten en technieken van Douglas, kun je thuis een prachtige blonde tint bereiken. Onthoud dat geduld en voorzichtigheid sleutelwoorden zijn bij het blonderen. Als je twijfelt of een meer dramatische verandering overweegt, aarzel dan niet om advies in te winnen bij een professional. Bezoek Douglas voor alle producten en advies die je nodig hebt voor je thuisblonding avontuur!

Bestel je vóór 22.00u dan kan je meestal de volgende dag al genieten van je producten. Bij bestellingen van boven de €20 betaal je geen verzendkosten.