Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren
Skincare Weeks: -20%*  op skincare van Clinique, Estée Lauder, Lancôme  & Shiseido 

Zonbescherming

(268)
Merk
Productsoort
Geurtype
Eigenschap
Huidtype
Producteigenschap
Voor wie
Cadeau voor
Highlights
Beoordeling
Kleur
Prijs
Sorteren op:

Zonbescherming bij DOUGLAS

We weten allemaal hoe heerlijk het is om in de zomer of op vakantie te genieten van de zon. Maar de zon kan ook schadelijke effecten hebben op onze huid als we niet de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Zonbescherming is daarom een essentieel onderdeel van je huidverzorging én algemene gezondheid. Blootstelling aan ultraviolette (UV) straling kan leiden tot vroegtijdige veroudering, zonnebrand en zelfs huidkanker. Het is daarom belangrijk om jezelf hier goed tegen te beschermen. Ontdek de kracht van effectieve sun protection of zonbescherming en leer hoe je SPF toevoegt aan jouw huidverzorgingsroutine.

Hoe gebruik je zonbescherming voor je gezicht?

Je gezichtshuid is het meest kwetsbaar voor de zon, omdat het meer wordt blootgesteld aan de UV-straling dan andere delen van het lichaam. Dit zijn een paar belangrijke punten om in je achterhoofd te houden als je zonbescherming voor je gezicht gebruikt:

  • Gebruik een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht: Gezichtszonnebrandcrèmes zijn lichte, niet-comedogene formules; ze veroorzaken geen puistjes. Ze worden ook makkelijk opgenomen door je huid. Ze bieden bovendien extra voordelen; ze hydrateren en bevatten vaak antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen.
  • Kies de juiste SPF: SPF (Sun Protection Factor) geeft aan hoe lang je beschermd bent tegen de zon. Voor dagelijks gebruik wordt meestal een SPF van 30 tot 50 aanbevolen. Als je van plan bent veel tijd buiten door te brengen, en vooral tussen 10:00 uur en 16:00 uur wanneer de zon het sterkst is, kies je voor een hogere SPF. Herhaal het aanbrengen elke twee uur.
  • Breng het correct aan: Veel mensen gebruiken niet genoeg zonnebrandcrème, waardoor de bescherming minder effectief is. Gebruik ongeveer een theelepel zonnebrandcrème en verdeel het gelijkmatig over je gezicht, hals en oren. Vergeet niet om ook je lippen te beschermen met een lippenbalsem met SPF.
  • Overweeg make-up met SPF: Als je regelmatig make-up draagt, overweeg dan producten die al zonbescherming bevatten. Er zijn foundations, poeders en lippenstiften met ingebouwde SPF die extra bescherming bieden zonder dat je extra stappen hoeft toe te voegen aan je routine.
  • Vergeet je ogen niet: De huid rond je ogen is dun en gevoelig, dus het is belangrijk om zonnebrillen met UV-bescherming te dragen om je ogen te beschermen tegen schade door de zon. Dit kan ook helpen bij het voorkomen van rimpels rond de ogen.

Nog meer zonbeschermingstips

  • Vermijd de zon tijdens piekuren: Zoals eerder vermeld, is de zon het sterkst tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Als je buiten moet zijn tijdens deze uren, zoek dan de schaduw op en draag beschermende kleding, zoals een hoed en lange mouwen.
  • Herhaal het aanbrengen: Zelfs als je een waterbestendige zonnebrandcrème gebruikt, moet je het opnieuw aanbrengen na zwemmen, zweten of afdrogen met een handdoek. Water en wrijving kunnen de effectiviteit verminderen.
  • Bescherm je hele lichaam: Naast je gezicht, moet je ook de rest van je lichaam beschermen. Draag beschermende kleding, gebruik zonnebrandcrème op blootgestelde delen en vergeet niet moeilijk te bereiken plaatsen, zoals de achterkant van je nek en je oren, in te smeren. Gebruik ook na het zonnen een aftersun om je huid extra te hydrateren.
  • Controleer regelmatig op huidveranderingen: Zelfs met de beste zonbescherming is het belangrijk om regelmatig je huid te controleren op veranderingen, zoals nieuwe moedervlekken, veranderingen in grootte, vorm of kleur van bestaande moedervlekken, en andere huidirritaties. Als je iets verdachts opmerkt, raadpleeg dan een dermatoloog.

Koop zonbescherming bij DOUGLAS

Zonbescherming is een eenvoudige, maar hele belangrijke, stap om je huid gezond te houden. Door de juiste zonbeschermingsmaatregelen te nemen, kun je genieten van de zon en tegelijkertijd jezelf beschermen tegen de schadelijke effecten ervan. Vergeet niet dat het beschermen van je huid tegen de zon niet alleen een zomeractiviteit is; het moet het hele jaar door een integraal onderdeel van je dagelijkse routine zijn.

Je bestelt je zonbeschermingsproducten makkelijk en eenvoudig bij Douglas. Bij bestellingen vanaf €20 hoef je geen bezorgkosten te betalen en als je voor 22:00 bestelt is je bestelling er de dag erna al. Ervaar het zelf met Douglas.