Gratis verzending en retour    Gratis 2 samples naar keuze    24-uurslevering    Grootste beauty-assortiment
Beauty CardStoresActies

Nu -20%* op bijna alle geuren, -20% op ALLE haarproducten* & -25%* op ALLES van NYX Professional Makeup! 🙌

MIJN DOUGLAS KLANTENACCOUNT - DEELNEMINGSVOORWAARDEN EN KLANTENINFORMATIE

Het toepassingsgebied van dit loyaliteitsprogramma is beperkt tot de Nederlandse Douglas winkels, de Nederlandse Douglas webshop en, voor zover actief, de Nederlandse Douglas-app (gezamenlijk: “Douglas shops”). Voor uw deelname aan het Mijn Douglas Programma zijn de volgende voorwaarden van toepassing. Zij zijn van toepassing op het gebruik van het Nederlandse Mijn Douglas klantenaccount met de gratis Douglas Beauty Card en van de Douglas Beauty Card Premium, en zijn te allen tijde te raadplegen op de website www.douglas.nl.

Uw contractpartner

De aanbieder van het Mijn Douglas Programma en daarmee uw contractpartner is

Parfumerie Douglas Nederland BV St. Annastraat 265
6525 GR Nijmegen
Nederland

Tel.: 088 - 368 45 45
E-mail: klantenservice@douglas.nl
KvK nummer: 10005918,
(hierna te noemen “Douglas” of “wij”).

Vorderingen of eventuele klachten met betrekking tot het Mijn Douglas Programma kunnen ook bij onze klantenservice worden ingediend.

I. Deelnemingsvoorwaarden aanmelden bij Mijn Douglas

1. Een overzicht van het Mijn Douglas Programma en de geldende voorwaarden kunt u lezen op Mijn Douglas.

2. Deelname aan het Mijn Douglas Programma staat open voor alle personen die de leeftijd van 16 jaar (Mijn Douglas) hebben bereikt. Bedrijven, rechtspersonen of andere organisaties kunnen niet aan het programma deelnemen.

Bovendien is voor deelname een geldig e-mailadres vereist, dat als gebruikersnaam dient voor het Mijn Douglas klantenaccount. Zonder het opgeven van een e-mailadres is het niet mogelijk een Douglas Beauty Card te verkrijgen en deel te nemen aan het Mijn Douglas Programma.

3. Als aanmelder voor Mijn Douglas verklaart u door de (al dan niet online) ondertekening van het aanvraagformulier het formulier naar waarheid te hebben ingevuld, akkoord te gaan met de onderhavige algemene voorwaarden en kennis genomen te hebben van het privacybeleid en houder (hierna te noemen: “Mijn Douglas member”) te willen worden van Mijn Douglas Programma.

4. Na ondertekening van het aanvraagformulier wordt de Douglas Beauty Card in de winkel direct meegegeven, als u zich online heeft aangemeld, kunt u via uw Mijn Douglas klantenaccount op www.douglas.nl of in de Douglas-app uw digitale Mijn Douglas Card inzien. Het is ook mogelijk om van het programma gebruik te maken met alleen een digitale card.

II. Totstandkoming van de overeenkomst

1. De overeenkomst voor het gebruik van het Mijn Douglas Programma komt tot stand op het moment dat wij uw desbetreffende aanvraag aanvaarden (bijvoorbeeld door middel van een bevestiging op onze

website of door het overhandigen van uw persoonlijke Douglas Beauty Card of Douglas Beauty Card Premium).

III. Het gebruik van de Douglas Beauty Card en het Mijn Douglas Programma.

1. De belangrijkste functies van het Mijn Douglas Programma zijn:

 • Wanneer u bij Douglas producten koopt, spaart u punten (Beauty Points). Deze Beauty Points

  kunt u bij uw volgende aankoop tijdens het afrekenen aan de kassa in een Douglas winkel of in

  uw winkelmandje op www.douglas.nl of in de Douglas-app direct inwisselen.

 • Wij constateren welke producten u bij Douglas koopt, welke producten u reeds bij Douglas heeft

  gekocht of reeds kocht voorafgaand aan uw toetreding tot het programma en in welke thema's en aanbiedingen van Douglas u geïnteresseerd bent. In ons Privacybeleid staat welke gegevens wij voor dit doel gebruiken en hoe wij dat doen.

 • Op basis van deze gegevens ontvangt u van ons speciale informatie en aanbiedingen uit het Douglas-assortiment die aansluiten bij uw persoonlijke interesses (bijvoorbeeld geselecteerde product- en voordeelaanbiedingen of uitnodigingen voor klantenenquêtes).

 • Ook krijgt u voor bepaalde producten exclusieve prijsvoordelen.

 • Wij gebruiken de verzamelde gegevens ook om het Douglas-assortiment voortdurend te

  verbeteren (marktonderzoek).
  Uitgebreide informatie over de functies en voordelen van Mijn Douglas en de Douglas Beauty Card (Premium) vindt u op onze website.

  2. De Douglas Beauty Card is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. De Douglas Beauty Card blijft eigendom van Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V.

  3. U bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van uw gegevens en het doorgeven ervan. Douglas is niet verantwoordelijk voor onjuiste of onbekende adresgegevens. Indien u uw adresgegevens wilt doorgeven of wijzigen, kunt u dit heel gemakkelijk zelf doen via uw Mijn Douglas klantenaccount op www.douglas.nl of in de Douglas-app.

  IV. Het sparen van Beauty Points

  1. Met een geldige Douglas Beauty Card en deelname aan het Mijn Douglas programma spaart u voor elke volle euro (€ 1,-) vijf (5) Beauty Points.

  2. Als deelnemer aan het Mijn Douglas Programma kunt u bij aankoop van goederen of diensten in de Douglas shops (incl. Douglas-app) binnen Nederland punten sparen (Beauty Points).

  3. De Beauty Points worden verstrekt op alle aankopen met uitzondering van de aanschaf van Douglas giftcards en verzendkosten die berekend worden voor het verzenden van een online aankoop (Online Shop) en worden berekend op basis van het netto betaalde bedrag.

  4. De Beauty Points zijn vanaf moment van uitgifte 3 jaar geldig. Vervallen punten kunnen niet meer worden ingewisseld. De Beauty Points worden na een online aankoop 14 dagen on hold gezet voordat u deze kunt inwisselen bij uw volgende aankoop.

  5. Om punten te ontvangen, hoeft u alleen maar uw Douglas Beauty Card of Douglas Beauty Card Premium bij het afrekenen te tonen. Bij online bestellingen moet u tijdens het bestellen zijn ingelogd in

uw Mijn Douglas Online Account. Nadat de betaling of de bestelling is afgerond, kunnen er geen punten meer worden toegekend.

6. In geval van annulering van een overeenkomst waarvoor u punten heeft ontvangen (bijv. door omzetting, annulering van de overeenkomst, betwisting, ontbinding, ruilen, etc.), en in geval van onjuiste boekingen of bij misbruik, behoudt Douglas zich het recht voor om het bijbehorende puntentegoed te annuleren.

7. Indien u via de Douglas shops aangekochte artikelen retourneert of ruilt, worden de verstrekte Beauty Points in mindering gebracht of aangepast. U kunt dan ook in de Douglas winkel gekochte producten alleen retourneren of ruilen volgens de in de betreffende winkel geldende regels en op vertoon van uw kassabon en uw Douglas Beauty Card. Als u bij uw aankoop Beauty Points heeft ingewisseld, krijgt u deze alleen terug indien alle artikelen op de bon worden geretourneerd. Indien slechts een deel van de artikelen op de bon worden geretourneerd is hier niet mogelijk om de Beauty Points terug te krijgen.

8. Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in het spaarsysteem en in het aantal Beauty Points dat per besteed bedrag wordt toegekend. Wijzigingen hebben ook betrekking op de Beauty Points die reeds gespaard zijn.

V. Puntensaldo

1. Uw gespaarde punten worden door ons overgemaakt op een door ons beheerde puntenrekening. U kunt uw actuele puntensaldo op elk moment bekijken in uw Mijn Douglas omgeving in de Douglas shops. Daarnaast kunnen wij uw actuele puntensaldo per e-mail en/of per post aan u toesturen.

2. Bezwaren tegen de juistheid of de volledigheid van een meegedeeld puntensaldo moeten uiterlijk binnen een maand na ontvangst van de kennisgeving schriftelijk of in tekstvorm (bv. per e-mail) worden ingediend. Vergeet niet de desbetreffende documentatie aan uw bezwaar toe te voegen, zoals kopieën van de relevante ontvangstbewijzen of facturen. Het niet tijdig indienen van een claim zal worden beschouwd als een goedkeuring van het meegedeelde puntensaldo. Ook na deze goedkeuring kunt u om correctie van het meegedeelde puntensaldo verzoeken, maar in dat geval moet u de onjuistheid of onvolledigheid bewijzen.

VI. Het inwisselen van Beauty Points

1. U kunt uw gespaarde punten inwisselen voor premies in de Nederlandse Douglas shops zodra u:

 • uw klantenaccount in onze onlineshop op www.douglas.nl hebt aangemaakt en daar uw klantgegevens hebt ingevuld;

 • eenmalig een tegoed van ten minste 100 punten heeft bereikt (minimumdrempel voor de eerste inwisseling) en;

 • op uw puntenrekening een hiervoor in aanmerking komend tegoed heeft staan.

  2. Een voorwaarde is in elk geval de beschikbaarheid van de gekozen premies. De beschikbare premie- aanbiedingen en het daarvoor vereiste aantal punten worden bekendgemaakt op onze website www.douglas.nl en in de desbetreffende actievoorwaarden van Douglas.

  3. Punten die het eerst zijn verkregen, worden bij inwisseling het eerst afgeschreven.

4. De gespaarde Beauty Points kunnen niet ingewisseld worden voor contant geld.

5. De gespaarde Beauty Points zijn alleen inwisselbaar in de Nederlandse Douglas shops en kunnen niet worden overgedragen naar buitenlandse Douglas shops.

6. Overdracht van punten aan derden is alleen mogelijk met onze toestemming.

VII. Speciale aanbiedingen

1. Een Douglas Beauty Cardmember kan profiteren van speciale aanbiedingen van Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. op de Nederlandse markt. Deze aanbiedingen worden door Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. samengesteld. Dergelijke aanbiedingen gelden slechts voor de duur van de actieperiode en zolang de voorraad strekt.

2. Sommige aanbiedingen zijn alleen van toepassing op Premium of VIP Mijn Douglas members
indien dit het geval is zal Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. dit duidelijk vermelden. Klanten zonder een Premium of VIP Mijn Douglas Card kunnen geen gebruik maken van deze aanbiedingen.

VIII. Douglas Beauty Card Premium

1. Indien u binnen 12 maanden € 500,- of meer heeft uitgegeven (exclusief verzendkosten), dan wordt u automatisch geüpgraded naar Mijn Douglas Premium Member. Uw nieuwe Douglas Beauty Card Premium is dan terug te vinden in uw Mijn Douglas account op www.douglas.nl of in de Douglas-app. Een overzicht van de voordelen van uw Douglas Beauty Card Premium kunt u terugvinden op www.douglas.nl/nl/cp/dbc/dbc of in de Douglas-app.

IX. Wijzigingen

1. Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. behoudt zich het recht voor om, te allen tijde en onder alle omstandigheden aanbiedingen in te trekken, aanbiedingen te wijzigen of nieuwe aanbiedingen te doen. Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. behoudt zich tevens het recht om benodigd aantal punten voor een korting te wijzigen.

2. Informatie omtrent wijzigingen vindt u in een brochure, op de website www.douglas.nl of in enig ander schriftelijk stuk. De dagtekening van het betreffende stuk geldt als ingangsdatum voor de wijziging.

3. Aan het al dan niet bekend zijn met enige wijziging kan de Douglas Beauty Cardhouder geen andere rechten ontlenen dan de rechten zoals hiervoor onder V genoemd.

X. Persoonsgegevens van de Mijn Douglas klantenaccount

1. Wij verwerken persoonsgegevens over uw gebruik en bezit van de Douglas Beauty Card. Op www.douglas.nl/nl/cp/helpdataprotection/help-dataprotection kunt daarover meer informatie vinden. Door de Douglas Beauty Card te gebruiken geeft u toestemming voor die verwerkingen. U hebt recht op inzage in uw gegevens. Een daartoe strekkend verzoek richt u aan Parfumerie Douglas Nederland B.V., t.a.v. Customer service, postbus 479, te (6500 AL) Nijmegen.

2. Wijzigingen van uw naam en/of contactgegevens dient u onmiddellijk aan ons door te geven. Naamswijzigingen moeten schriftelijk worden doorgegeven, maar adreswijzigingen kunt u rechtstreeks in uw Mijn Douglas-gedeelte op www.douglas.nl of de Douglas-app doorgeven. U kunt ons ook per telefoon of e-mail van de adreswijziging op de hoogte stellen.

3. De veiligheid van uw persoonsgegevens is voor ons zeer belangrijk. Meer informatie over gegevensbescherming in het Mijn Douglas Programma kunt u vinden in onze Privacy beleid.

XI. Verlies of diefstal

In geval van verlies of diefstal van uw Douglas Beauty Card kunt u een nieuwe kaart aanvragen in de dichtstbijzijnde Douglas store. Na verificatie van uw gegevens krijgt u direct kosteloos een nieuwe kaart mee. Wij adviseren u dit spoedig te doen i.v.m. eventueel misbruik van uw kaart.

XII. Aansprakelijkheid

Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. is niet aansprakelijk voor ongeautoriseerd gebruik - door u dan wel derden - van uw Douglas Beauty Card of Mijn Douglas account, noch voor het frauduleus inwisselen van Beauty Points.

XIII. Geldigheid

De Douglas Beauty Card en het Mijn Douglas account is onbeperkt geldig (behoudens wijzigingen in of beëindiging van het programma). Indien uw Douglas Beauty Card een geldigheidsduur vermeldt is deze niet van toepassing.

XIV. Beëindiging deelname

1. U hebt het recht uw deelname aan het Mijn Douglas-programma op ieder moment te beëindigen. In geval van opzegging door u bedraagt de opzegtermijn (d.w.z. de periode tussen ontvangst van de opzegging en de inwerkingtreding ervan) één maand; in geval van opzegging door ons bedraagt de opzegtermijn ten minste drie maanden. Dit laat onverlet het recht om wegens zwaarwegende redenen op te zeggen.

2. U dient Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. van uw beëindiging schriftelijk op de hoogte te stellen. U dient zich te richten tot DOUGLAS Customer Service.

3. Na opzegging is de Douglas Beauty Card niet meer geldig, ongeacht de eventueel daarop vermelde geldigheidsduur.

4. Een eventueel tegoed aan Beauty Points dient u voor beëindiging in te wisselen. Zodra een opzegging van kracht is geworden, kunt u geen nieuwe punten meer verzamelen in het Mijn Douglas Loyaliteitsprogramma en kunt u geen bestaande punten meer inwisselen.

5. De overeenkomst betreffende uw deelname aan het Mijn Douglas Loyaliteitsprogramma is persoonsgebonden en kan niet worden overgedragen of vererfd. De overeenkomst eindigt automatisch door het overlijden van de kaarthouder, zonder dat een afzonderlijke opzegging noodzakelijk is. Eventuele overgebleven punten kunnen niet meer worden ingewisseld.

6. DOUGLAS Customer Service is namens Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. gerechtigd om, onder voorbehoud van al haar rechten, in geval van bedrog, het verschaffen van onvolledige of onjuiste

informatie, bij handelen in strijd met de onderhavige voorwaarden, bij misbruik van uw rechten als Douglas Beauty Cardhouder, of bij enig ander handelen hetwelk schade berokkent aan Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. en/of de Douglas shops, uw Douglas Beauty Card met onmiddellijke ingang in te trekken en uw tegoed aan gespaarde Beauty Points te annuleren.

XV. Beëindiging Mijn Douglas Programma

Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. behoudt zich het recht voor om , zonder compensatie van de deelnemers, het Mijn Douglas Programma stop te zetten. Douglas streeft ernaar om informatie hieromtrent uiterlijk 3 maanden voor de beëindiging kenbaar te maken. Informatie hieromtrent zal aan u kenbaar worden gemaakt in een brochure, op de website www.douglas.nl of in enig ander schriftelijk stuk. Na aankondiging van beëindiging van het Mijn Douglas Programma hebt u nog drie (3) maanden de tijd Beauty Points te sparen en reeds verstrekte Beauty Points in te wisselen.

XVI. Blokkeren

Als er gedocumenteerd bewijs is van mogelijk misbruik van uw Mijn Douglas Account of uw kaart, kunnen wij uw account tijdelijk blokkeren. Als er omstandigheden zijn waardoor wij uw overeenkomst over deelname aan het Mijn Douglas Loyaliteitsprogramma om uitzonderlijke redenen zouden mogen beëindigen, kunnen wij als alternatief voor deze beëindiging uw account ook tijdelijk blokkeren.

XVII. Diversen

1. Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. behoudt zich het recht voor de onderhavige algemene voorwaarden te wijzigen. Op de datum van inwerkingtreding van de gewijzigde voorwaarden vervallen de onderhavige en alle voorgaande algemene voorwaarden.

2. Parfumerie DOUGLAS Nederland B.V. stelt zich tot doel eventuele wijzigingen steeds voorafgaand aan te kondigen. Wanneer u het niet eens bent met de wijziging bent u gerechtigd de overeenkomst te ontbinden.

3. Wij behouden ons het recht voor om op elk moment wijzigingen of aanvullingen aan te brengen met betrekking tot de opties voor het sparen van punten, de beschikbare premies en het aantal punten dat daarvoor is vereist, alsmede tot andere processen van het Mijn Douglas Programma zoals beschreven in de programmadocumenten, voor zover de deelnemers door de wijziging niet in strijd met de maatstaven van redelijkheid en billijkheid worden benadeeld.

4. Wij behouden ons tevens het recht voor om deze deelnamevoorwaarden met uw toestemming te wijzigen of aan te vullen - met name wanneer dit noodzakelijk is in het belang van de eenvoudige en veilige werking van het Mijn Douglas Programma. Dergelijke wijzigingen van deze deelnamevoorwaarden zullen u vooraf per e-mail of per post worden toegezonden of op de website van Douglas worden vermeld. Ze gelden als goedgekeurd wanneer u binnen twee maanden na ontvangst van deze kennisgeving geen bezwaar maakt tegen deze wijziging. U wordt hier in de kennisgeving nog een keer afzonderlijk op gewezen.

5. Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

6. Uit deze overeenkomst voortvloeiende geschillen worden voorgelegd aan rechtbank Oost-Nederland, locatie Arnhem.

Nijmegen, juli 2021