Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren
💜 Women's Day: Shop nu met 20%* op ALLES! 💜
Kies tot 3 gratis cadeaus: € 60,- =🎁 & € 100,- = 🎁🎁 € 130,- = 🎁🎁🎁**

ONZUIVERE HUID

Puistjes, mee-eters of acne – een onzuivere huid: het is niet iets waar alleen tieners mee te maken hebben. Ook volwassenen kunnen er last van hebben. Waar bij jongeren de T-zone het grootste probleem is, hebben volwassenen vaak last van onzuiverheden op de wangen, decolleté of rug. Om vergrote en onzuivere poriën te verminderen en te verhelpen, kunt u enkele maatregelen nemen. Het begint bij een goede verzorgingsroutine!

Hoe ontstaan puistjes en onzuiverheden?

De oorzaak van een onzuivere huid of acne is vaak een overmatige talgproductie. De talgklieren in de huidporiën produceren talg, dat normaliter door het haarvat naar het huidoppervlak getransporteerd wordt. Raakt de talgklier verstopt, dan hopen talg en dode huidcellen zich in de porie op, waardoor een mee-eter of puistje ontstaat. Bij het ervaren van veel hormonale veranderingen is de kans op het ontstaan van puistjes groter. Denk bijvoorbeeld aan de pubertijd of een zwangerschap.

Onze huid reageert ook op externe factoren. Zo kunnen puistjes ontstaan bij het ervaren van veel stress. Wat exact de invloed is van voedingsmiddelen op het ontstaan van puistjes, is niet wetenschappelijk bewezen.

Heeft u last van een vette huid? Bekijk dan ook onze specifieke tips en adviezen bij een vette huid.

Wat te doen tegen puistjes en onzuiverheden?

Wat te doen tegen puistjes? Wie een puistje of mee-eter op de huid ontdekt, wil hier vaak zo snel mogelijk weer vanaf zijn. Vooral puistjes die ineens opduiken, worden vaak uitgedrukt. Dit is echter niet direct bevorderlijk voor het herstel, aangezien een puistje in principe een kleine ontsteking is. Door het uitdrukken kunnen bacteriën en ontstekingscellen zich naar het omliggende weefsel verspreiden en kleine wondjes kunnen door bacteriën en vuildeeltjes verder verontreinigd worden.

Aangezien ook stresssituaties een onzuivere huid als gevolg kunnen hebben, is het van belang om de huid vooral in hectische tijden en bij veranderingen in het dagelijkse ritme goede ondersteuning te bieden door middel van passende huidverzorging. Het is belangrijk om het gezicht elke ochtend en avond te reinigen met water. Lees verder en ontdek de ideale beautyroutine!

De ideale beautyroutine

Een gestructureerde skincare routine kan wonderen verrichten voor uw huid. Wanneer u make-up aanbrengt zonder het gezicht van tevoren te reinigen, zorgt u ervoor dat poriën sneller verstopt kunnen raken. Wij adviseren om ’s morgens en ’s avonds zorgvuldig het gezicht te reinigen, zodat dode huidcellen, kleine vuildeeltjes en olie verwijderd worden. Bekijk onze tips voor een ideale beautyroutine:

Cleanser

De eerste stap naar huidherstel is het regelmatig reinigen van de huid. Bij een onzuivere of vette huid is een zacht reinigingsschuim of gel aan te raden.

Tonic

Na het reinigen volgt de tonic. Breng de toner aan op een wattenschijfje en maak zachte bewegingen over de huid om zo de meest hardnekkige make-upresten te verwijderen en de (vette) huid te neutraliseren.

Moisturizer

Met een moisturizer hydrateert en verzorgt u de huid. Kies voor een crème of gel die geen parfum of conserveermiddelen bevat om huidirritatie te voorkomen.

Spot treatment

Wanneer een puistje precies op het verkeerde moment verschijnt, wilt u zo snel mogelijk een oplossing. Behandel het door een product met salicylic acid, tea tree olie of kamille rechtstreeks op het puistje aan te brengen.

Masker

Verwen uzelf een of twee keer per week met een gezichtsmasker. Kleimaskers zijn niet alleen een echte trend, ze zijn ook zeer effectief!

Make-up voor de onzuivere huid

Wanneer het gezicht is gereinigd, kan er gestart worden met het camoufleren van de probleemzones. Aangezien er in penselen en sponsjes bacteriën kunnen blijven zitten, is het beter om de make-up met de vingers aan te brengen – indien van te voren de handen goed gewassen zijn of zelfs gedesinfecteerd.

Bij roodheden in het gezicht dient er een product gebruikt te worden met een groene ondertoon, aangezien de groene kleurpigmenten de roodheid neutraliseren. Er bestaan verschillende primers met een groene ondertoon die erg lang blijven zitten en roodheden langdurig verbergen. Om kleine rode puntjes of puistjes te verbergen, kan een concealer tot twee tinten lichter dan de huid gebruikt worden. Ook een BB cream of een getinte dagcrème zijn hiervoor geschikt.

Do’s en don’ts voor een egale huid

  • Verschoon regelmatig uw kussenhoes. Door het nachtelijk contact met de huid verzamelen zich hier namelijk veel bacteriën.
  • Hoe vaak desinfecteert u uw telefoon? Nooit? Dan wordt het nu echt tijd! Het apparaat is een broedplaats voor bacteriën!
  • Raakt u vaak met uw vingers uw gezicht aan? Dat kunt u beter niet doen. Voor een onzuivere huid betekent dat: niet wrijven en niet drukken. Uw huid kalmeert zichzelf, dus raak het niet te vaak aan!
  • Vermijd stress: een lichte work-out, yoga of meditatie kan helpen. Niet alleen uw geest, maar ook uw lichaam zal u bedanken!

Nu is het aan u, zorg goed voor uzelf en uw huid en zeg vaarwel tegen onzuiverheden! Omarm het resultaat!