Gratis verzending en retour    Gratis 2 samples naar keuze    24-uurslevering    Grootste beauty-assortiment
Beauty CardStoresActies

VERMOEIDE OGEN

Wat kunt u er aan doen?

Iedereen heeft wel eens te horen gekregen: ‘Wat ziet u er moe uit, gaat het wel goed?‘. De ogen zijn de spreekwoordelijke spiegel naar de ziel en laten vaak de gemoedstoestand blijken. Vermoeide ogen kunnen zelfs een teken zijn van een ongezonde levensstijl. Wij geven u graag enkele tips voor wat u tegen vermoeide ogen kunt doen!

Hoe ontstaan donkere kringen en wallen onder de ogen?

Donkere kringen of wallen onder de ogen kunnen een signaal zijn voor stress, te weinig beweging, of te weinig slaap. Soms kunnen ook allergieën of tekorten aan bepaalde voedingsstoffen de oorzaak zijn. Zo kunnen donkere kringen onder de ogen een aanwijzing zijn dat het lichaam een vitamine- of ijzertekort heeft.

Ook te weinig drinken kan vermoeide ogen als gevolg hebben. De doorbloeding van het weefsel wordt verminderd en de zuurstofgraad van het bloed daalt. Het lichaam wordt dan meer belast, waardoor fijne lijntjes, wallen of donkere kringen onder de ogen ontstaan.

Wat te doen tegen wallen en donkere kringen?

Om te voorkomen dat u door bepaalde tekorten donkere kringen of wallen onder de ogen krijgt, is een gezonde voeding even belangrijk als een goede verzorging van uw huid. Door voldoende water te drinken, het liefst minimaal 1,5 liter per dag, voorkomt u dehydratatie. Ook vitamine A neemt een belangrijke rol in: het voorkomt vroegtijdige huidveroudering door UV-straling. Vitamine A zit vooral in dierlijke levensmiddelen zoals melk en eigeel. Plantaardige levensmiddelen – zoals wortels, spinazie en pompoen – bevatten provitamine A en ook veel verzorgingsproducten gebruiken de positieve effecten van Vitamine A.

U kunt donkere kringen en wallen onder de ogen verlichten door vochtige theezakjes van groene of zwarte thee onder de ogen te leggen. De cafeïne in de thee geeft de doorbloeding van het weefsel een boost en vermindert de donkere kringen en dikke oogleden. Verkoelende elementen zorgen ervoor dat de bloedvaten zich samentrekken en de gezwollen oogcontouren gereduceerd worden. U geniet van een snel resultaat door een masker te gebruiken. De vochtigheid en verkoeling zorgt in een korte tijd voor een frisse en uitgeruste blik.

Net als uzelf, moet ook uw huid ’s nachts goed kunnen uitrusten. Ontspannende crèmes – die voor het slapen gaan aangebracht worden – zorgen ervoor dat de huid rondom de ogen zich kan herstellen, zodat u er de volgende dag fris uitziet zonder vermoeide ogen en zonder wallen.

Hoe kunt u uw donkere kringen verbergen?

Voor het wegwerken van wallen en donkere kringen, zijn vooral lichte concealers geschikt. Welk product het meest geschikt is, is echter ook afhankelijk van uw huid. Bij een droge huid of bij fijne lijntjes, is een crème concealer het meest geschikt. Deze is sterk dekkend en laat zich goed met de huid blenden. Vooral bij de rijpere huid bevelen wij producten met lichtreflecterende pigmenten aan.

Tip: let er bij het aanbrengen van concealer op dat deze niet als een boog langs de donkere kringen aangebracht wordt, maar in de vorm van een omgekeerde driehoek onder de ogen. Klop en masseer de concealer vervolgens zachtjes in de huid onder de ogen.