• Gratis 2 samples naar keuze
  Kies bij iedere bestelling 2 gratis samples.
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.

Droge huid

Een droge, vochtarme huid is niet alleen een winters fenomeen, ook in de zomer kampen veel mensen met een ruwe, gebarsten en jeukende huid. Een droge huid is daarmee veel meer dan alleen een esthetisch probleem, aangezien de verzwakte huidbarrière een ideale plek is voor ziekteverwekkers om het lichaam binnen te dringen. Om de algehele levenskwaliteit te verbeteren en om littekens en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, is het aanbevolen om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken en om een aantal fundamentele tips te onthouden.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Een droge huid ontstaat wanneer de huid zelf niet meer in staat is het vocht- en vetgehalte te balanceren. De talgklieren produceren te weinig talg, waardoor water niet meer in voldoende mate vastgehouden kan worden. Als gevolg daarvan wordt de droge huid strakker, ruwer, gebarsten en gaat meer jeuken. Naast genetische aanleg en leeftijd, spelen talrijke andere factoren een rol bij het ontstaan van een droge huid. Daarbij horen een te agressieve reiniging en het gebruik van sterk ontvettende huidverzorging. Bovendien kunnen ook hormoonwisselingen, zoals bijvoorbeeld de overgang, of stofwisselingsziektes, zoals diabetes, of het gebruik van medicijnen van invloed zijn op het ontstaan van een droge huid. Daarnaast kunnen ook simpelweg de invloed van hitte in de zomer of koude temperaturen in de winter factoren zijn bij het ontstaan van een droge huid. Tijdens de zomer kunnen overmatig zweten, zonnestraling en chloor de huid extra van vocht onttrekken, terwijl in de winter vooral het wisselen tussen de koude buitentemperatuur en de warme verwarmingslucht een nadelige invloed is.

Wat te doen bij een vochtarme huid in het gezicht?

Droge huid: gezonde levensstijl en voldoende water

Er zijn een aantal tips om een droge, vochtarme huid te voorkomen. Allereerst is het belangrijk gezond te eten en genoeg te drinken, zodat de huid van binnenuit het vochtgehalte kan reguleren. Om een tekort te voorkomen, is het aanbevolen goede verzorging te gebruiken met vitamines, mineralen en sporenelementen. Vooral in stressvolle situaties is de opname van zink essentieel, aangezien dit de celvernieuwing ondersteunt, het lichaamseigen afweersysteem versterkt en ontstekingsremmende eigenschappen bevat. Aangezien de huid ook een spiegel van de ziel is, is het belangrijk om over het algemeen een gezonde levensstijl aan te houden met voldoende beweging en rust. Genotsmiddelen zoals alcohol, tabak en nicotine dienen vermeden te worden, aangezien deze de doorbloeding van de huid en daarmee de toevoer van voedingsstoffen ernstig verstoren. Om de bescherming van de gevoelige huid tegen schadelijke omgevingsfactoren, zoals luchtvervuiling en UV-straling, te behouden, is het gebruik van huidverzorging die speciaal voor de droge huid is ontwikkeld erg belangrijk. Voor tips en informatie over welke verzorging het beste past bij de gevoelige en vochtarme huid, leest u snel verder.

Welke verzorging helpt bij een droge gezichtshuid?

De beste verzorging voor een droge huid

Vooral bij de verzorging van de droge gezichtshuid moeten producten gekozen worden die hydraterend zijn, het vetgehalte van de huid aanvullen en verdere huidschade voorkomen. Voor de reiniging van de gevoelige droge gezichtshuid is vooral een licht schuimende, verzorgende olie of een milde reinigingsmelk aan te raden, zoals de Comfort Cleansing Milk van Lancaster, die op zachte wijze onzuiverheden verwijdert en de huid intensief hydrateert. Bij het reinigen van het gezicht dient er bovendien ook alleen lauwwarm water gebruikt te worden. Daarnaast moet intensief en mechanisch reinigen worden vermeden: grove reinigingsborstels, sterk wrijven met een handdoek, grove peelings met schurende reinigingsdeeltjes zijn voor een droge gezichtshuid niet aanbevolen, aangezien ze de huid extra beschadigen. Bij het reinigen van het hele lichaam is het beter om te douchen met intensief verzorgende douche-oliën dan om uitgebreid in bad te gaan, aangezien dat laatste de huid meer uitdroogt. Om het lichaam aansluitend te verzorgen, is vooral rijke crème zoals de Ultra Rich Body Cream van L'Occitane zeer geschikt. Bij de extreem droge huid en bij de huid die naar neurodermitis neigt, is het aanbevolen speciale medicinale huidverzorging te gebruiken, verrijkt met ureum, om het trekkerige gevoel en de jeuk te verminderen.

Verzorging voor de droge huidFoundation en andere make-up voor de droge huid

Welke make-up is geschikt voor de droge huid

Foundation voor de droge huid, moet net als de andere make-up in de vorm van een vloeibare, hydraterende en goed dekkende substantie zijn. Het is daarnaast ook aanbevolen vooraf een crème voor de droge en vochtarme huid aan te brengen, die met goede ingrediënten en een geïntegreerde UV-filter beschermt tegen de schadelijke invloed van wind, kou en UV-straling. Om donkere kringen en onzuiverheden te verbergen, is voor de droge huid vooral een waterproof concealer geschikt met SPF, zoals bijvoorbeeld de Magic CC Stick van Collistar.

Make-up voor de droge huid