Nu tot 25% stapelkorting op bijna alle make-up en 25% korting op bijna alle dag-, nachtcrèmes en serums!
 • Gratis 2 samples naar keuze
  Bij besteding vanaf €10,-
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.
 • Stores
  Vind uw dichtstbijzijnde Douglas store Kom naar onze stores voor professioneel beautyadvies, treatments en bijzondere acties.
  Gebruik mijn huidige locatie
 • Newsletter
 • Cadeaus

Veel vrouwen kennen het: het haar heeft geen volume of veerkracht meer, maar ziet er vettig en warrig uit, zelfs wanneer het de dag daarvoor gewassen is. Ondanks dat het een veel voorkomend probleem is, wordt vettig haar onterecht gewijd aan slechte hygiëne. Met enkele verzorgingstips kan vettig haar eenvoudig worden voorkomen.

Hoe ontstaat vettig haar?

Waarom krijg ik vet haar?

Net als bij een vette huid, is ook bij vettig haar een overmatige talgproductie de oorzaak. Dit is vooral genetisch bepaald, maar kan ook veroorzaakt worden door stress of hormoonschommelingen. Zo hebben vrouwen tijdens de menstruatie of tijdens een zwangerschap vaker te maken met vettig haar. Daarnaast kunnen ook verkeerde voeding en verzorging, zoals agressieve shampoos en sommige medicijnen, de oorzaak zijn voor haar dat snel vet wordt.

Wat te doen tegen vet haar?

Vet haar: gezonde levensstijl en niet te vaak wassen

Het ontstaan van vettig haar kan met een aantal simpele haarverzorgingstips worden voorkomen. Het eerste essentiële punt is de frequentie van het haren wassen: het dagelijks wassen van het haar zorgt op korte termijn wel voor schoon haar, maar langdurig stimuleert het de productie van talg, waardoor het haar snel vet wordt. De ideale frequentie is daarom, afhankelijk van de individuele levensomstandigheden, om het haar om de twee tot drie dagen te wassen. Ook helpt het om tijdens het wassen van de haren met shampoo, de hoofdhuid zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien is ook het tijdstip waarop het haar wordt gewassen van belang. Zo dient het haar bij voorkeur ’s ochtends gewassen te worden, aangezien de talgklieren ’s nachts het meest productief zijn en zo de volgende ochtend het overtollige vet direct weggewassen kan worden. Daarnaast speelt ook de watertemperatuur een belangrijke rol, aangezien ook warmte de productie van talg bevordert. Het haar kan daarom het beste met lauwwarm water gewassen worden. Ook het heet föhnen van het haar na het wassen, dient vermeden te worden.
Aangezien de talgproductie ook negatief beïnvloed wordt door de hormoonwisselingen die tijdens stress op kunnen treden, is een gezonde levensstijl met regelmatig bewegen en gebalanceerde voeding belangrijk. Wie de gewoonte heeft vaak met de handen door het haar te gaan, moet dit proberen te vermijden, aangezien de talg van de haaraanzet door het hele haar verspreid wordt. Overmatig borstelen, heeft hetzelfde effect, waardoor het haar er snel sliertig en onverzorgd uitziet. Het haar na het föhnen één keer borstelen is meestal toereikend.

Welke haarverzorging helpt tegen snel vet wordend haar?

Verzorging voor vet haar: mild reinigen

Voor het wassen van het haar zijn producten met een milde reinigingskracht aanbevolen, die niet teveel vocht ontnemen en ook niet ontvettend zijn, aangezien dit de talgproductie alleen maar stimuleert. Shampoo voor vet haar moeten het haar effectief van onzuiverheden ontdoen, de haarwortels versterken en voor een balancerend effect op de hoofdhuid zorgen. Shampoos speciaal tegen vet haar, die al deze eigenschappen bezitten, zijn bijvoorbeeld de Extra Gentle Shampoo for Oily Hair van Shiseido of de Guhl Luchtig & Fris Shampoo. Een natuurlijk middel dat goed werkt tegen vettig haar en ook gebruikt wordt in het bestrijden van acne, is aluminiumoxide. Dit middel helpt de natuurlijke talgproductie te reguleren en het evenwicht van de vette hoofdhuid te herstellen.

Verzorging voor vettig haarHoe kan men vettig haar verbergen?

Vet haar met droogshampoo verbergen

Om vet haar te verbergen, is een droogshampoo zoals de Lee Stafford Dry Shampoo het beste alternatief voor het dagelijks wassen van het haar. Droogshampoos zorgen voor een aangenaam fris gevoel, zodat licht vettig haar niet direct gewassen hoeft te worden. Een klassieke methode om vettig haar te camoufleren, is het opsteken van het haar of het bij elkaar binden in een knot. Ondanks dat het dragen van een muts of een hoed een uitkomst kan zijn bij een bad hair day, is dit echter minder geschikt voor vettig haar, aangezien de warmte die door het dragen van een hoed of muts ontstaat de productie van talg gestimuleert.

Produkte zum Kaschieren von fettigen Haaren