• Gratis 2 samples naar keuze
  Bij besteding vanaf €10,-
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.

Cellulite

Wanneer de zomer voor de deur staat en de tijd is aangebroken voor korte broeken, bikini’s en luchtige kleding, betekent dat ook dat er weer meer huid getoond wordt. Vaak is cellulite dan ook een doorn in het oog bij het zien van het eigen spiegelbeeld. U hoeft zich echter niet machteloos te voelen, want u kunt veel doen om cellulite te verminderen, waardoor u zich weer mooi en vrouwelijk kunt voelen.

Cellulite – wat is dat eigenlijk?

Cellulite – wat is dat eigenlijk?

Cellulite is eigenlijk bindweefselschade die bij vrouwen vooral op de dijen en billen zichtbaar is, maar ook op de bovenarmen en buik kan cellulite zichtbaar zijn. Bij het ontstaan van cellulite komt vet uit de diepere huidlagen in de bovenste huidlaag terecht, waardoor groeven in de huid ontstaan vanwege hun zwakke structuur. Dit veranderde huidoppervlak doet vaak denken aan een sinaasappelschil, vandaar dat cellulite ook wel ‘sinaasappelhuid’ wordt genoemd. In tegenstelling tot huidontstekingen, ook wel cellulitis genoemd, is cellulite voornamelijk een esthetisch probleem. Hierdoor kan het psychisch echter erg zwaar zijn.

Hoe ontstaat een sinaasappelhuid?

Gezonde levensstijl en voldoende slaap tegen cellulite

In tegenstelling tot het algemene geloof dat een sinaasappelhuid alleen door een gebrek aan beweging en een vetrijk dieet ontstaat, is het ook genetisch bepaald, waarbij het zelfs hele dunne vrouwen kan treffen. Het is echter wel bewezen dat voldoende beweging en gezonde voeding cellulite in ieder geval kunnen verminderen. Daarnaast speelt ook een algeheel gezonde levensstijl met voldoende slaap en weinig stress een grote rol in de strijd tegen de sinaasappelhuid.

Wat kan ik doen om cellulite te verminderen?

Oefeningen voor benen en billen tegen cellulite

U kunt met een speciaal trainingsplan voor de buik, benen, billen en armen, het eten van vezelrijke voeding en het drinken van voldoende water het bindweefsel versterken en zo preventief cellulite tegengaan. Om door middel van sport cellulite te bestrijden, is het niet nodig om noodgedwongen naar de fitnessschool te gaan – met simpele oefeningen voor de buik, billen, dijen en benen kunt u ook thuis eenvoudig aan de slag. Om bijvoorbeeld cellulite op de benen en de buik te verminderen, zijn vooral squats, lunges en crunches erg effectief. De voeding dient vooral het verzuren van het lichaam en het ophopen van schadelijke stoffen tegen te gaan. Witte geraffineerde suiker, wit meel en chocolade moeten uitgebalanceerd worden met groente, vlees en voedingsmiddelen met veel vezels. Om de afvoer van schadelijke stoffen te bevorderen, is het aanbevolen om minstens 2,5 tot 3 liter water per dag te drinken. Er bestaat ook speciale detox thee die hierbij erg bevorderlijk kan werken. Met deze tips start de cellulite behandeling bij uzelf en lees hieronder snel verder hoe u hulp kunt krijgen van verschillende verzorgingsproducten.

Cellulite verminderen met verzorgingsproducten?

Verzorgingsproducten tegen cellulite

Bij het cosmetisch bestrijden van cellulite kunt u kiezen uit veel verschillende speciale anti-cellulite lichaamscrèmes, serums, peelings, lotions en lichaamsoliën. Alle werkzame stoffen tegen cellulite hebben één ding gemeen: ze hydrateren de huid intensief, bevorderen de doorbloeding en helpen zo cellulite te reduceren en het ontstaan van groeven te voorkomen. Met cafeïne verrijkte producten, zoals de lichaamsgel Celluli Eraser van Biotherm, of producten verreikt met natuurlijke plantenextracten, zoals het Intense Anti-Cellulite Serum van Collistar, kunnen uw huid ondersteunen en gladder maken. De Huile Anti-Eau van Clarins verbetert de afvoer van afvalstoffen. Er bestaan ook verschillende 'firming' scrubs die de sinaasappelhuid actief kunnen verminderen, zoals de Firming Talasso Scrub en de Reshaping Mud-Scrub SOS Critical Areas van Collistar.
Daarnaast kan het bindweefsel bij een sinaasappelhuid ook door fysieke handelingen van buitenaf versterkt worden. Daar zijn bijvoorbeeld massagehandschoenen, -riemen en -pads zeer geschikt voor, zoals de Massage Wash Pad van Treets die de bloedcirculatie stimuleert en de huid vitaliseert. Aangezien cellulite niet alleen op de benen en billen voorkomt, zijn er uiteraard ook producten voor andere lichaamsdelen voor de gevoelige huid, zoals Soin Raffermissant Corps Et Buste van Orlane voor het verbeteren van de huidelasticiteit op de heupen, armen, borst, buik en benen.

Verzorging voor het verminderen van cellulite