• Gratis 2 samples naar keuze
  Kies bij iedere bestelling 2 gratis samples.
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.

Rood gezicht

Wat voor sommige mensen eerder een zeldzaam probleem is en alleen in specifieke gevallen optreedt – bijvoorbeeld bij een zonnebrand, na het eten van pittig eten of in een spannende situatie – kan voor anderen een dagelijkse toestand zijn: een rood gezicht. Incidentele of langdurige rode vlekjes in het gezicht of op het lichaam komen bij meer dan 40 miljoen mensen wereldwijd voor.

Waardoor wordt een rood gezicht veroorzaakt?

Wat veroorzaakt roodheid in het gezicht?

Normaliter treedt roodheid van de huid in een natuurlijke mate op wanneer de bloedvaten vanwege een specifieke reden wijder worden. In een normale situatie versmallen de bloedvaten nadien weer, zodat de roodheid snel weer afneemt. Maar vooral personen met een gevoelige huid kunnen lijden onder permanente roodheid. Dit kan dan een symptoom zijn voor verschillende huidproblemen, zoals een allergie of overgevoeligheid. Daarnaast zijn er ook verschillen tussen hoe vaak en in welke mate een rood gezicht optreedt.

Treedt roodheid onregelmatig en gedurende een langere periode op, kan het op erythrose wijzen. Dit treedt meestal op de wangen op. Wanneer er bij langdurige roodheid van de huid ook bloedvaten zichtbaar worden, kan het duiden op rosacea. Dit is een 'verergering' van erythrose. Bij sommige gevallen kan het, afhankelijk van persoonlijke aanleg en factoren zoals bloeddruk of regelmatig gebruik van alcohol, ook tot couperose leiden. Hierbij zijn ook kleine, blauw-roodachtige, glimmende aderen op de wangen en neus zichtbaar.

Hoe kan ik roodheid in het gezicht verminderen?

De juiste verzorging bij roodheid in het gezicht

Wanneer rode vlekjes in het gezicht langdurig zichtbaar zijn zonder verbetering, wordt het aangeraden om een arts te raadplegen. Zij kunnen bijvoorbeeld een speciale couperose of rosacea crème aanbevelen. Ook in het assortiment van Douglas vindt u gezichtscrèmes soortgelijk aan rosacea crème. Wanneer dergelijke huidaandoeningen en huidziektes zijn uitgesloten, kan een rood gezicht met passende huidverzorging behandeld en verminderd worden.
Het is belangrijk dat de delen van de huid waar de symptomen optreden, goed gehydrateerd worden, zonder dat de huid daardoor geïrriteerd of belast wordt. Vermijd daarom (make-up)reinigingslotions met een hoge zuurgraad en gebruik in plaats daarvan liever zeepvrije en ph-neutrale lotions zonder alcohol, die geen uitwerking hebben op de zuurgraad van de huid. Alles wat de doorbloeding van de huid bevorderd, zoals het gezicht reinigen met warm water, moet vermeden worden. Voor de verzorging van de huid zijn kalmerende producten aanbevolen, zoals bijvoorbeeld het Balancing Face Mask van Starskin. Ook is het voor de conditie van de huid van belang om de huid voldoende te verzorgen met vitaminen. Zo helpt bijvoorbeeld vitamine C de bloedvaatwanden te versterken en helpt Vitamine B bij het versterken van het huideigen afweersysteem voor invloeden van buitenaf.

Verzorging bij roodheid in het gezicht



Hoe kan ik rode vlekjes in het gezicht verbergen?

Hoe kan ik roodheid in het gezicht verbergen?

Roodheid en rode vlekjes in het gezicht verstoren de aanblik van een egale huid. Soms vragen degenen die last hebben van een rood gezicht zich af of de roodheid of couperose überhaupt te camoufleren is en of dit niet schadelijk kan zijn voor de huid - in de meeste gevallen is het camoufleren door middel van make-up echter geen probleem. Het is echter belangrijk een aantal regels in acht te nemen, zodat die delen van de huid niet verder beschadigd raken door verkeerde verzorging.

Het zorgvuldig reinigen van het gezicht voor het aanbrengen van make-up wordt altijd aanbevolen, maar bij roodheid van de huid is dit nóg belangrijker. Daarbij dienen alleen lauwwarm water en ph-neutrale reinigingslotions te worden gebruikt. Daarna dient er een niet-vette, hydraterende crème aangebracht te worden. Nadat deze door de huid is opgenomen, kan er make-up aangebracht worden. Deze routine is geschikt om couperose te camoufleren. Vermijd hierbij hele zware concealers. Een betere basis voor make-up voor de rode huid is een primer met kleurpigmenten, zoals de Photo Finish Color Correcting Foundation Adjusting Primer van Smashbox. Deze ondersteunt de huid niet alleen met vitamine en antioxidanten, maar zorgt ook voor een optische neutralisatie van de roodheid. Is ondanks de primer de roodheid toch nog zichtbaar, kan de Face Touch Up Stick van Bobbi Brown voor een natuurlijke finish zorgen. Deze kan specifiek op de rode vlekken of rode wangen aangebracht worden en bij de randen natuurlijk worden vervaagd.

Make-up bij roodheid in het gezicht