• Gratis 2 samples naar keuze
  Kies bij iedere bestelling 2 gratis samples.
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.

Vermoeide ogen

Iedereen heeft wel eens te horen gekregen: ‘U ziet er vandaag moe uit, gaat het wel goed?”. De ogen, de spreekwoordelijke spiegel naar de ziel, weerspiegelen de gemoedstoestand. Vermoeide ogen kunnen zelfs een teken zijn voor een ongezonde levensstijl. Ontdek hier verschillende tips wat u tegen vermoeide ogen kunt doen.

Hoe ontstaan donkere kringen en wallen onder de ogen?

Oogcrème tegen donkere kringen en opgezwollen ogen.

Donkere kringen of wallen onder de ogen zijn een signaal voor stress, te weinig beweging, te weinig slaap of onrustige slaap. Soms kunnen ook allergieën of tekorten aan bepaalde voedingsstoffen de oorzaak zijn. Zo kunnen donkere kringen onder de ogen bijvoorbeeld een aanwijzing zijn dat het lichaam een vitamine- of ijzertekort heeft. Ook wie te weinig drinkt, kan als gevolg daarvan te maken krijgen met vermoeide ogen. De doorbloeding van het weefsel wordt verminderd en de zuurstofgraad van het bloed daalt. Het lichaam wordt dan meer belast, waardoor fijne lijntjes, zwellingen of donkere kringen rond de ogen ontstaan.

Toch bestaan er mensen die met een gezonde en gebalanceerde levensstijl ook donkere kringen onder de ogen krijgen, er bestaat namelijk ook een aangeboren factor die ervoor zorgt dat donkere kringen sneller ontstaan. Bovendien breekt het lichaam naarmate u ouder wordt ook spier- en vetweefsel af. Hierdoor lijkt het alsof de ogen dieper in de kassen liggen, wat optisch voor meer donkere kringen onder de ogen zorgt.

Wat te doen tegen wallen en donkere kringen?

Een gezonde leefstijl en voldoende water tegen donkere kringen

Om te voorkomen dat u door bepaalde tekorten donkere kringen onder de ogen krijgt, is een gezonde voeding even belangrijk als goede verzorging van uw huid.

Naast het voldoende water drinken neemt ook vitamine A een belangrijke rol in: niet alleen voor de conditie van de ogen is vitamine A belangrijk, maar ook voor de huid, aangezien vroegtijdige huidveroudering door UV-straling ook tegen wordt gegaan.

Vitamine A zit vooral in dierlijke levensmiddelen zoals melk en eigeel. Plantaardige levensmiddelen – zoals wortels, spinazie en pompoen – bevatten provitamine A en ook veel verzorgingsproducten gebruiken de positieve effecten van Vitamine A voor een uitwendige werking. Zo is bijvoorbeeld voornamelijk Retinol in veel oogcrèmes te vinden en er bestaat ook oogverzorging die met lichtreflecterende pigmenten kleine onzuiverheden kan verbergen, zoals de Lancaster Skin Therapy.

Theezakjes tegen donkere kringen

Donkere kringen en wallen onder de ogen die door vermoeidheid of stress worden veroorzaakt, kunnen verlicht worden door vochtige theezakjes van groene of zwarte thee onder de ogen te leggen. De cafeïne in de thee geeft de doorbloeding van het weefsel een boost en vermindert de donkere kringen en dikke oogleden. Verkoelende elementen zorgen ervoor dat de bloedvaten zich samentrekken en de gezwollen oogcontouren gereduceerd worden. U geniet van een snel resultaat met bijvoorbeeld het Stress Relief Eye Mask van Estée Lauder, welke simpelweg onder de ogen gelegd wordt. De vochtigheid en verkoeling zorgt in een korte tijd voor een frisse en uitgeruste blik.

Net als uzelf, moet ook uw huid ’s nachts goed kunnen uitrusten. Ontspannende crèmes – die voor het slapen gaan aangebracht worden – zorgen ervoor dat de huid rondom de ogen zich kan herstellen, zodat u er de volgende dag fris uitziet zonder vermoeide ogen en zonder wallen.

Verzorging voor vermoeide ogenHoe kunt u donkere kringen en wallen wegwerken?

Donkeren kringen en wallen verbergen.

Voor het wegwerken van wallen en donkere kringen, zijn vooral lichte concealers geschikt, die er niet direct uitzien als make-up. Welk product het meest geschikt is, is echter ook afhankelijk van uw huid. Zo is voor een jongere en gladdere huid een poederconcealer aanbevolen, aangezien deze goed dekt en de donkere kringen onder de ogen daarmee het beste kan maskeren. Aangezien poeders echter een licht uitdrogend effect hebben, zijn ze niet voor ieder huidtype geschikt.

Bij een droge huid of bij fijne lijntjes, is een crème concealer zoals de Boi-Ing crème concealer van Benefit Cosmetics het meest geschikt. Deze is sterk dekkend en laat zich goed met de huid blenden. Vooral bij de rijpere huid kan het gebruik van een concealer voor moeilijkheden zorgen. Daarvoor bevelen wij producten met lichtreflecterende pigmenten aan, zoals de Touche Eclat van Yves Saint Laurent.

Tips: let er bij het aanbrengen van concealer op dat deze niet als een boog langs de donkere kringen aangebracht wordt, maar in de vorm van een omgekeerde driehoek onder de ogen. Klop en masseer de concealer vervolgens zachtjes in de huid onder de ogen.

Make-up voor vermoeide ogen