• Gratis 2 samples naar keuze
  Kies bij iedere bestelling 2 gratis samples.
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.
Image Map

Welk parfum past bij mij?

Geuren behoren tot de meest zinnenprikkelende dingen van het leven. Ze wekken herinneringen en emoties op en beïnvloeden onze stemming. Een passende geur vinden is niet altijd gemakkelijk, maar als u eenmaal een favoriet heeft, kan een geur een belangrijk onderdeel van uw identiteit worden. Vraagt u zich weleens af “welke parfum past bij mij?”, bent u benieuwd wat het verschil is tussen Eau de Parfum en parfum of wilt u uw geurkennis verdiepen? Hier vindt u de belangrijkste informatie.

Geurpiramide

Misschien is het u al eens opgevallen dat uw parfum na een paar uur dragen anders ruikt, dan wanneer u de geur net op had. Dit komt door de manier waarop een geur opgebouwd is. Een geur heeft altijd een basisnoot, hartnoot en topnoot. De geurpiramide laat zien hoe een geur is samengesteld.
De topnoot
De topnoot opent de geur en is de eerste kennismaking met een geur. Dit zijn de noten die we onmiddellijk na het aanbrengen van de geur waarnemen. Ze zijn intens, maar vervliegen na korte tijd.

De hartnoot
De hartnoot vormt het hart van de geurcompositie en creëert een harmonische overgang tussen de top- en basisnoot. Na slechts enkele minuten komt de hartnoot, het karakter van de geur, naar voren. Omdat er voor de hartnootingrediënten worden gekozen met een matige vluchtigheid, blijven deze langer waarneembaar dan de topnoot.

De basisnoot
De basisnoot draagt en stabiliseert een geur. Meestal wordt er voor de meest intense geuringrediënten gekozen, zoals kruidige, warme hout- en muskusaroma's. De ingrediënten van een basisnoot vervliegen langzaam en zijn vele uren waarneembaar. De basisnoot is het meest individuele deel van de samenstelling, omdat ze zich op elke huid anders ontplooit.

Geurfamilies

Geuren zijn in te delen in geurfamilies. Dit zijn groepen geuren die vanwege hun overeenkomstige ingrediënten en noten samen een familie vormen. Alle geurfamilies zijn samen in te delen in het geurenwiel.

Geurenwiel

Het geurenwiel is een indeling van geuren op basis van hun familie. Binnen deze geurfamilies zijn verschillende typen geuren te onderscheiden. Er zijn vier families: de bloemige, oriëntaalse, houtachtige en frisse geuren.

Welk parfum past bij mij?

Welke parfum bij u past is afhankelijk van verschillende factoren. Het is in ieder geval goed om verschillende geuren te testen. Geuren reageren namelijk anders op elke huid. Als u een aantal favoriete parfums heeft, kunt u voor een parfum kiezen met geuren uit dezelfde geurfamilie. Deze parfums zullen waarschijnlijk bij u in de smaak vallen. Houdt u van bloemige, of juist van houtachtige geuren? Probeer het! Zo komt u erachter welke parfum het best bij u past.
> Klik op een geurfamilie om meer over de geurfamilie te leren.
Parfum
Parfum bevat de hoogste concentratie essence. Daarom is het parfum het meest intens en warm. Het is de mooiste manier om u te parfumeren. U heeft de hele dag en avond plezier van de geur. Een parfum is verpakt in een kleine flacon, omdat het bijzonder geconcentreerd is.
Eau de Parfum
Wanneer u in de ochtend uw Eau de Parfum aanbrengt, blijft u gedurende de dag geparfumeerd. Na het diner kunt u desgewenst nog even bij parfumeren. Het verschil tussen een Eau de Parfum en parfum is dat Eau de Parfum minder geconcentreerd is en dus minder krachtig. Eau de Parfum bevat daarentegen weer meer geurbestanddelen dan een Eau de Toilette.
Eau de Toilette
Een Eau de Toilette is doorgaans wat sprankelender. Als u de geur in de ochtend aanbrengt, kunt het beste na de lunch en na het diner weer even bij parfumeren. Hierdoor heeft u de hele dag plezier van uw geur. Het verschil tussen Eau de Toilette en parfum is onder andere dat deze voordeliger is. U moet echter wel vaker bij parfumeren, gezien de Eau de Toilette minder geconcentreerd is en daardoor minder lang blijft zitten.
Eau de Cologne
Een Eau de Cologne wordt gekenmerkt door de geur van citrusvruchten. Hierdoor dient een Eau de Cologne ter verfrissing. Om dat verfrissende gevoel te behouden moet u met een Eau de Cologne meerdere keren per dag bij parfumeren.