Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren
HERMÈS Logo

HERMÈS - Terre d’Hermès

(18)
Merk
Productsoort
Geurtype
Eigenschap
Producteigenschap
Voor wie
Highlights
Huidtype
Beoordeling
Prijs
Sorteren op:
Opmerkingen over sorteren

Terre d'Hermès: vloeibaar goud

Terre d'Hermès, het parfum van modehuis Hermès, is gebaseerd op rijke geurnoten en een nog rijkere geschiedenis. De naam Hermès komt je misschien bekend voor. Het Franse modehuis staat voor tijdloze luxe en is vooral bekend om hun zijden sjaaltjes en de iconische Kelly- en Birkin-Bags. Hermès bestaat al sinds 1837, toen het prachtige leren zadels leverde aan de Europese adel. Later kwamen hier ook tassen, koffers, stropdassen en parfum bij. Met de Terre d'Hermès eau de toilette kun jij meegenieten van deze weelderige ervaring – adel of niet. De luxe parfums van Hermès zijn dus net vloeibaar goud. De parfumlijn van Terre d'Hermès is ontworpen door de in-house meesterparfumeur van het modehuis: Jean Claude Ellana. Een teken dat Hermès absoluut niets half aanpakt. In het Terre d'Hermès eau de parfum (of toilette) vind je citrusachtige noten van grapefruit, gepaard met noten van ceder en rokerige vuursteen. Het resultaat? Een volwassen en kruidige symfonie die een doet denken aan de natuur, aan bossen en herfstblaadjes … en ook een beetje aan die luxe, leren Hermès-tassen.

De variaties op Terre d'Hermès

Deze klassieke parfumlijn bestaat al sinds 2009 en heeft in de jaren de nodige variaties ondergaan. In 2009 werd Terre d'Hermès geherinterpreteerd als Pure Parfum, met shishoblad als basisnoot voor een pittige, aardse variatie. In 2014 volgde Terre d'Hermès Très Fraîche, een fris-bittere variatie met noten van sinaasappel. In 2019 vond je ook Terre d'Hermès Eau Intense Vetiver in de winkels. Zoals je aan de naam kunt afleiden, ruikt deze variant dieper en rokeriger, dankzij geurnoten van bergamot, szechuanpeper en vetiver (een grassoort met een aardse, licht citrusachtige geur). Terre d'Hermès Eau Givrée is de modernste variant en ruikt naar frisse cedrat, jeneverbes en peper.

Terre d'Hermès, het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette

Naast de verschillende geurvariaties hebben liefhebbers ook keuze uit de klassieke Terre d'Hermès eau de parfum en eau de toilette. Deze keuze vind je overigens bij veel parfums. Maar wat is nou precies het verschil? Een korte scheikundeles: een eau de parfum bevat een groot percentage parfumbestanddelen, meestal tussen de 10% en 20%. Hierdoor ruikt de Terre d'Hermès eau de parfum vrij sterk en blijft de geur ook lang hangen. In eau de toilette vind je tussen de 5% en 10% aan geurbestanddelen, fijn als je op zoek bent naar een lichtere geur.

Terre d'Hermès kopen bij DOUGLAS

Wil je je beautyritueel compleet maken? Naast de verschillende parfums vind je onder Terre d'Hermès ook douchegel, zeep, deodorant en scheerschuim met de klassieke geur van grapefruit en ceder – natuurlijk allemaal bij Douglas. Op deze pagina ontdek je verzorgingsproducten en een scala aan verschillende formaten en flesjes. Ben je nieuwsgierig naar Terre d'Hermès? Ga voor de eau de toilette van 50 ml. Mocht je al fan zijn (of om een andere reden graag groots in willen slaan) dan shop je hier ook Terre d'Hermès eau de toilette van 100 ml en zelfs Terre d'Hermès eau de toilette van 200 ml. Waar de keuze ook op valt, bij Douglas geniet je altijd van gratis verzending en de beste in-store service.