Vóór 22:00 besteld, morgen in huis | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 samples | Gratis retourneren
Skincare Weeks: -20%*  op skincare van Clinique, Estée Lauder, Lancôme  & Shiseido 

Poeder

(303)
Merk
Productsoort
Eigenschap
Producteigenschap
Kleur
Finish
Dekkracht
Effect
Highlights
Huidtype
Beoordeling
Prijs
Sorteren op:

Poeder in alle vormen: Los poeder, compact poeder, poederparels en meer bij Douglas

Poeder is een van de belangrijkste basiselementen van de cosmeticawereld. Als een delicate aanraking op de huid, dient het vooral als een primer in het gezicht. Het absorbeert overtollig vet en matteert daardoor een glanzende huid.

Niet alleen een goede make-up in zijn geheel benadrukt je natuurlijke schoonheid. Zelfs de afzonderlijke elementen, zoals het gebruikte poeder, maken het verschil bij de dagelijkse make-up.

De variëteit aan verschillende soorten poeder is enorm. Poeder is niet gewoon poeder. Of het nu crèmepoeder, compact poeder of los poeder is – de cosmetica bieden een breed scala aan producten voor elk huidtype en elke huidskleur. Volgens de feitelijke definitie is poeder inderdaad niets meer dan een zeer fijn gemalen stof. Maar het concept poeder gaat veel verder in de schoonheidswereld.

Bij Douglas vindt je een verscheidenheid aan verschillende poeders, een geschikt product voor jouw huidtype is gegarandeerd. Ook worden zeer verschillende toepassingsvormen en poedertonen zijn vertegenwoordigd.

Het poeder is een van de absolute must-haves in je cosmetica-verzameling. Je moet echter de tijd nemen om het juiste product te kiezen: Zorg dat het poeder precies past bij je huidtype en huidteint.

Een opmerking: Het gerucht blijft rondgaan dat poeder de poriën verstopt. Maar dit is echter een mythe. Op zeker ga je met modern, comedogenenvrij poeder. In principe bevat het geen stoffen die de poriën kunnen verstoppen vanwege hun structuur. Gebruik ook het voor jouw huidtype beste poeder.

Compact poeder, los poeder, poederparels – voor elke toepassing het juiste

Bekijk de verschillende producten bij Douglas in de online winkel of in een van de filialen! Ontdek welk type poeder het beste bij je past in een gesprek met onze medewerksters of het ondersteunend personeel.

De klassieker is los poeder. Aangebracht op je huid voelt het aangenaam licht aan. Toch neemt het overtollig talg op, waardoor de huid minder glanst. Tip: Breng los poeder aan met een borstel of kwastje om een gelijkmatig resultaat te krijgen.

Bij compact poeder rijst vaak de vraag wat het verschil is met los poeder. Dus wat is compact poeder? Niets anders dan los poeder in geperste vorm. Het is vooral handig voor op reis, omdat het meestal wordt geleverd in een compact doosje inclusief sponsje. De keuze voor een los poeder of een compact poeder, hangt af van je huidtype. Daar waar veel compacte poeders vooral geschikt zijn voor een droge huid, is het losse poeder vooral geschikt voor een gecombineerde huid.

Weet je nog niet precies welk poeder en vooral welke kleurschakering het beste bij je past? Koop dan eerst een poederpallet! Hiermee probeer je eenvoudig verschillende poederkleuren uit.

Poederparels zijn het helemaal. De kleine poederballetjes zijn gemaakt van geperst poeder en zijn zeer gemakkelijk te gebruiken: Je wrijft met je poederkwast over de poederballetjes en deze geven poederstof af. De verschillende kleurvarianten van de parels mengen en geven een fijn poeder af op je huid.

Welk poeder is het beste voor mij? Zo kies je het juiste!

Er zijn enkele aspecten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het voor jou beste poeder: Niet alleen de kleurkeuze is belangrijk; Denk ook na over de vraag welk effect het poeder zou moeten hebben. Het helpt ook om te weten tot welk huidtype je behoort en welke ingrediënten in aanmerking komen.

Verschillende huidtypes hebben verschillende poeders nodig

Elke huid is anders: Als je een gecombineerde huid hebt, heb je een ander poeder nodig dan wanneer je een overwegend droge huid hebt. Zelfs voor een gevoelige of onzuivere huid zijn er speciale poeders die zich aanpassen aan de behoeften van je gezichtshuid. Ze zorgen ervoor dat je je comfortabel voelt met je make-up.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid heeft speciale aandacht nodig. Kies een poeder dat zich richt op natuurlijke ingrediënten. Let er bijzonder goed op dat er slechts weinig of geen geurstoffen inzitten.

Gecombineerde huid en vette huid

De vraag „Welke poeder voor een vette huid of een combinatiehuid" wordt snel beantwoord met enkele tips. Zorg ervoor dat je make-up, foundation of poeder gebruikt, die weinig of geen olie bevat, als je een vette huid of een combinatiehuid hebt met vettige zones. Het Douglas-assortiment bevat speciale poeders en andere make-upproducten voor een gecombineerde en vette huid.

Rijpe huid

De rijpe huid stelt zijn eigen eisen. Bovenal wordt ook hier het juiste poeder voor jouw huidtype aanbevolen. Het meest effectieve poeder voor rimpels is het best te vinden in een van de Douglas-winkels, waar ze je deskundig advies zullen geven.

Droge huid

Poeder en andere make-up voor een droge huid zorgen voor veel vocht. Het assortiment cosmetica speciaal voor de droge huid is geweldig bij Douglas. Als u een zeer droge huid heeft, breng dan een vochtinbrengende primer aan voor het poeder.

Gebruik poeder voor onzuiverheden

Een gelijkmatige teint versterkt het zelfvertrouwen. Een gestresste en onzuivere huid wordt het best verzorgd met speciaal daarvoor ontworpen cosmetische producten. Welk poeder met name geschikt is bij acne krijgt u middels waardevolle tips in een van onze winkels te horen.

In elk geval is het belangrijk om olievrije producten te gebruiken. Matterende poeders zijn ook goed voor een onzuivere huid omdat ze een lelijke glans voorkomen. Als je af en toe een puistje ziet of over het algemeen gevoeliger bent voor een onzuivere huid, kun je vertrouwen op de volgende ingrediënten:

  • Salicylzuur
  • Hamamelis
  • Teatree-olie

Ze verzorgen ook de huid en doen het vooral goed in stressvolle tijden. Er zijn ook speciale poeders tegen puistjes die je huid helpen bij het genezingsproces en hem niet irriteren.

Kwast of borstel – breng het poeder aan met deze gereedschappen

Het meeste poeder koop je in poederdoosjes. De kleine doosjes zijn handig en je hebt ze overal binnen handbereik. Zorg er altijd voor dat je poederdoosjes goed dicht zijn. Er zijn goede hulpmiddelen die het gemakkelijk maken om poeder op de juiste manier aan te brengen en te verdelen. Bijvoorbeeld een poederkwast of een poederkussen of een poederdonsje. Je brengt het poeder eenvoudig en effectief aan en verdeelt het gelijkmatig over de huid. Een tip voor het schoonmaken: Kwast en poederdonsje zijn gemakkelijk uit te wassen met warm water. Een milde zeep helpt hardnekkig poederresten weg te nemen.

Een blik op de ingrediënten van poeder is de moeite waard

De vraag „Waaruit bestaat poeder?" wordt beantwoord door de informatie op de verpakking te bekijken. De lijst met ingrediënten van een poeder vindt je in de online-shop van Douglas onder het item "ingrediënten" van het product.

Met poeder van natuurlijke cosmetica stralen

Naast de traditionele fabrikanten bieden talloze natuurlijke cosmeticamerken poeders voor vele huidtypes. Deze bevatten meestal ingrediënten die zich al vele jaren bewezen hebben. Als basis voor dergelijk poeders wordt vaak mineraalpoeder gebruikt, dat je ofwel geperst of in losse vorm kunt krijgen. Het voordeel van make-up en poeder van natuurlijke cosmetica: Ze bevatten geen kunstmatige kleur- of geurstoffen, siliconen, parabenen of minerale oliën. Daardoor zijn dergelijke poeders en make-ups bijzonder goed voor de huid. Veel fabrikanten van natuurlijke cosmetica onthouden zich bovendien van dierproeven en dierlijke ingrediënten. Hun producten zijn veganistisch. Let op de markering met het „V"-zegel. Bij Douglas vind je u tal van producten van natuurlijke cosmetica die je huid verwennen met volledig natuurlijke ingrediënten.

Olievrij poeder voor een matte finish

Als je huid meer talg produceert, gebruik je een poeder zonder olie Een olievrij product helpt de huid weer in evenwicht te komen en te stralen zonder dat het gezicht glimt.

Tips en trucs voor het juiste aanbrengen

Om de levensduur van je poeder te verlengen, bewaar je het op de juiste manier. Zorg ervoor dat je poederdoosjes altijd goed gesloten zijn. Maak ook alle gebruiksvoorwerpen zoals borstels en kwasten goed schoon en droog ze zorgvuldig af. Zo heb je lang wat aan je poeder! Of het nu compactpoeder of los poeder is, breng het poeder altijd aan met een borstel of kwastje. Wees voorzichtig onder de ogen, zodat het fijne poeder er niet in komt. Op dergelijke gevoelige plaatsen is het soms raadzaam om het poeder nat aan te brengen, daardoor verandert echter de consistentie van het product. Wil je je gezicht poederen, maar weet je niet hoe je los poeder moet gebruiken en goed moet aanbrengen? Om te slagen, vooral als je poeder aanbrengt zonder verdere make-up, zijn de juiste gereedschappen belangrijk, bijvoorbeeld een goede poederkwast. Als je daarna nog meer make-up aanbrengt, gebruik dan een foundation of een primer voordat je gaat poederen. Zo hecht het poeder beter aan je huid. Zegt „Baking" je nog niks? Deze opbrengmethode is momenteel in zwang. Bij baking (in het Nederlands: „bakken"), wordt het losse poeder zeer dik aangebracht en trekt tussen tien en dertig minuten in. Pas daarna vervaag je het product en verspreid je overtollig poeder met een borstel of verwijder je het. Baking is niet per se geschikt voor dagelijks gebruik, maar zorgt voor een langdurige mattering op een glamoureuze avond. Bovenal wordt poeder gebruikt om een make-up te fixeren en glimmende delen matter te maken. Om het poeder goed te laten houden, breng je het aan met een kwastje of een borstel. Zo zorg je er dus voor dat het lang op je huid blijft zitten.

Gebroken poeder repareren

Heb je 's ochtends haast in de badkamer, stoot je per ongeluk het poeder van de make-uptafel of wastafel en breekt het? In plaats van het weg te gooien, repareer je het met simpele trucs! Opdat het verkruimelde poeder zich niet over je kleding verspreidt en nog steeds kan worden gebruikt, pers je het poeder. Hiervoor heb je de volgende zaken nodig:

  • wat pure alcohol uit de apotheek
  • een kom waarin je de ingrediënten mengt
  • een spatel om te mengen en te verpletteren
  • make-updoekjes waarmee je de alcohol absorbeert
  • een object geschikt om het poeder te persen"

Je legt het gebroken poeder in de kom, druppelt er wat pure alcohol overheen en mengt het tot een pasta. Druk vervolgens het poeder op het make-updoekje. Dit zuigt de alcohol uit de pasta. Duw vervolgens het poeder terug in het bestaande potje. Het geredde poeder kan gewoon worden gebruikt voor je make-up.

Alles wetenswaardigheden over het thema poeder

Poeder is een klassieker onder cosmetische producten. Vanwege de flexibele toepasbaarheid is dit product een echte allrounder en mag het niet ontbreken in een make-up set. Er zijn verschillende soorten poeders voor verschillende toepassingen. Het is nog belangrijker dat je erachter komt welk huidtype je bent en welke nuance jou het beste staat of past bij jouw type. Poeder kan zoveel meer doen dan alleen je make-up fixeren of als een matterende foundation dienen: Met een goed poeder creëer je een wow- en glamoureffect op je gezicht – het beste poeder kun je bij Douglas krijgen.

Onze top merken onder de poeders voor u:

MAC Poeder | Clinique Poeder | NYX Poeder | Bobbi Brown Poeder | CHANEL Poeder | Lancôme Poeder | DIOR Poeder | Rimmel London Poeder | theBalm Cosmetics Poeder | Benecos Poeder