• Gratis 2 samples naar keuze
  Kies bij iedere bestelling 2 gratis samples.
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 19:00 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.

Scheerzeep voor een gladde huid

Voor veel mannen is scheren een dagelijkse klus waar 's ochtends even de tijd voor genomen moet worden. Wanneer u van het scheren een haastklus maakt, zorgt dat vaak voor irritaties en sneetjes. Het scheermesje en de scheerzeep die u gebruikt hebben invloed op het al dan niet gladjes laten verlopen van het scheren. Een zeep voor het scheren heeft meestal ook een verzorgende functie hebben. Om het scheren zo comfortabel mogelijk te maken is het van belang dat u de juiste scheerzeep gebruikt.

De verschillende functies van scheerzeep

De zeep waarmee u zich scheert dient verschillende functies te hebben. In de eerste plaats moet de zeep ervoor zorgen dat uw scheerbeurt zo soepel mogelijk verloopt. De zeep moet het scheermesje goed over uw huid geleiden, maar moet ook niet met één haal van uw gezicht verdwenen zijn. Tijdens het inzepen van uw gezicht gaan uw baardharen overeind staan, waardoor u zich gemakkelijker kunt scheren. Bij het scheren is het belangrijk dat de zeep de huid niet irriteert. Een goede zeep heeft een verzorgende functie, hierdoor worden de irritaties die kunnen optreden direct effectief bestreden. Tijdens het scheren komt het regelmatig voor dat de huid uitdroogt, een goede zeep heeft daarom ook een vochtinbrengende functie waardoor de huid weer perfect aanvoelt.

Iedereen zijn eigen voorkeur

Een advies geven met betrekking tot een bepaald merk scheerzeep is erg lastig. Geen huid is namelijk gelijk en daardoor is de keuze voor een scheerschuim of -zeep persoonlijk. Sommige mannen hebben een huid die snel geïrriteerd raakt. Een speciale zeep voor de gevoelige huid is dan aan te raden. Voor een verzachtende en helende werking is er vaak aloe vera aan de zeep toegevoegd.

Naast het type zeep is ook het merk vaak erg persoonlijk. Bij de online shop van Douglas kunt u een keuze maken uit een ruim assortiment van kwaliteitsmerken. Ook wordt uw bestelling kosteloos thuisbezorgd en u ontvangt bovendien twee gratis samples!