• Gratis 2 samples naar keuze (bij besteding vanaf €10,-)
  Gratis 2 samples naar keuze (bij besteding vanaf €10,-)
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.

CLEAN BEAUTY

Beauty vrij van bekritiseerde ingrediënten

CLEAN BEAUTY staat voor producten die zorgvuldig en bewust worden geproduceerd - dierproefvrij en zonder het gebruik van ingrediënten die om gezondheidsredenen bekritiseerd zijn. "Clean" staat niet voor "beter dan", maar voor "vrij van". CLEAN BEAUTY is geen synoniem van "natuurlijk", "veganistisch" of "vrij van synthetische ingrediënten".

ONZE CLEAN BEAUTY

PRODUCT HIGHLIGHTS

WHY WE LOVE IT

 1. Vrij van bekritiseerde ingrediënten
 2. Maakt verantwoordelijk en goed geïnformeerd shoppen eenvoudiger
 3. Snel en gemakkelijk nieuwe producten leren kennen dankzij de Clean Beauty Guide

Er bestaat geen universele definitie van CLEAN BEAUTY. Daarom hebben wij een Douglas CLEAN BEAUTY GUIDE voor u ontwikkeld. Siliconen, parabenen, sulfaten en minerale oliën zijn slechts enkele van de ingrediënten die we hebben uitgesloten. Bovendien zijn alle producten die u bij CLEAN BEAUTY kunt vinden dierproefvrij.

"VRIJ VAN“:
DEZE INGREDIËNTEN ZIJN IN CLEAN BEAUTY UITGESLOTEN

Hier vindt u de lijst met ingrediënten die Douglas uitsluit in CLEAN BEAUTY-producten.
Het zijn de ingrediënten die volgens ons het meest zijn bekritiseerd. De lijst beweert echter niet compleet te zijn.

Het is voor ons belangrijk om te benadrukken dat onze CLEAN BEAUTY Guide niet het thema synthetisch versus natuurlijk aansnijdt. Synthetische ingrediënten kunnen duurzaam en onschadelijk zijn, net zoals natuurlijke ingrediënten niet duurzaam en schadelijk kunnen zijn. Ons doel is om u zo goed mogelijk te helpen bij uw aankoopbeslissing en de mogelijke effecten van de ingrediënten te laten zien.

Alle anzeigen
Alle anzeigen
Alle anzeigen

Siliconen zijn synthetische stoffen die vaak worden gebruikt in haar- en gezichtsverzorgingsproducten. Ze hebben de eigenschap om het haar soepel te maken en te fixeren. Sommige siliconen zijn omstreden, omdat zij hormoonontregeling zouden kunnen veroorzaken.

Polyethyleenglycolen werken als een emulgator die water met olie combineert, waardoor de consistentie van cosmetica wordt verbeterd. Sommige PEG's kwamen in diskrediet, voornamelijk vanwege ethyleenoxide, dat als schadelijk kan worden beschouwd.

Sommige synthetische geuren worden beschouwd als krachtige allergenen en kunnen daardoor allergische reacties veroorzaken, zoals jeuk of zwelling. Voor onze Clean Beauty make-up en huidverzorgingsproducten laten we daarom een maximale concentratie van minder dan 1% synthetische geurstoffen toe.

Parabenen worden in veel cosmetische producten als conserveringsmiddel gebruikt om vroegtijdig bederf te voorkomen. In het bijzonder zijn propyl- en butylparabenen controversieel en worden ervan verdacht hormonale onevenwichtigheden te veroorzaken, aangezien zij op het vrouwelijke hormoon oestrogeen lijken.

Phtalaten zijn voornamelijk weekmakers. Ze zijn een bekritiseert ingrediënt, omdat ze door de huid en in het lichaam kunnen worden opgenomen, waar ze mogelijk hormonen kunnen ontregelen.

Oxybenzonen zijn chemische zonnefilters. Ze worden gemakkelijk opgenomen door het lichaam en worden ervan verdacht hormonale onevenwichtigheden en allergieën te kunnen veroorzaken of de huid te irriteren.

Sulfaten zijn zouten, verkregen uit zwavelzuur, die zowel zuiveren en schuimen. Ze verwijderen echter vuil en vet vaak zo agressief dat de beschermende lipidenlaag kan worden beschadigd, waardoor het haar en de huid permanent kunnen uitdrogen. Bovendien kan het chemische schuimmiddel de huid irriteren, wat roodheid kan veroorzaken.

Ethanolaminen of MEA's kunnen worden verontreinigd met chemicaliën zoals nitrosaminen, waarvan wordt vermoed dat ze invloed op de gezondheid kunnen hebben.

Minerale oliën of gefilterde aardolie, wordt gebruikt in crèmes, lotions, nagellakken en lippenbalsems. Onderhoudsproducten met paraffine hebben op korte termijn een verzorgende werking. In feite kunnen de poriën verstopt raken, waardoor de huid niet kan ademen en kan uitdrogen.

Formaldehyde is opgenomen in veel huid- en haarverzorgingsproducten. Tegenwoordig wordt de stof zelden in pure vorm gebruikt, maar zelfs in kleine hoeveelheden kan de stof de slijmvliezen irriteren en allergieën veroorzaken.

Alle fabrikanten van Clean Beauty producten hebben ons bevestigd dat de fabrikant en diens leveranciers geen dierproeven hebben toegepast voor het cosmetische eindproduct, het prototype of componenten daarvan, of ingrediënten gebruikt in dierproeven met het doel nieuwe cosmetische producten te ontwikkelen.