Nu 25% korting op bijna alle geuren, geursets, dag-, nachtcrèmes, foundations, poeders, mascara's en eyeliners!
 • Gratis verzending en retour
 • Gratis sample naar keuze
  Bij besteding vanaf €10,-
 • Grootste beauty assortiment
 • Stores
  Vind uw dichtstbijzijnde Douglas store Kom naar onze stores voor professioneel beautyadvies, treatments en bijzondere acties.
  Gebruik mijn huidige locatie
 • Newsletter
 • Cadeaus
Beauty trends
Categorieën
Beauty trends


Voordat u aan "Project Wenkbrauw" begint, is het belangrijk dat u eerst naar de vorm van uw wenkbrauwen kijkt. Of u straks wat weg moet tweezen of wat bij moet tekenen, u moet altijd de natuurlijke vorm van uw wenkbrauw in gedachten houden. De tijd van overmatig geëpileerde wenkbrauwen of extreem bijgetekende wenkbrauwen is voorbij.

Hoewel iedere wenkbrauw anders is, kunnen we wenkbrauwen in grofweg vier typen indelen:
- De ronde wenkbrauw
- De licht gebogen wenkbrauw
- De gebogen wenkbrauw
- De rechte wenkbrauw

Bekijk uw wenkbrauwen in een spiegel en kijk goed welke vorm uw wenkbrauwen hebben. U kunt als voorbeeld de wenkbrauwen van de celebrities hiernaast gebruiken.

RONDE WENKBRAUWEN
Ronde wenkbrauwen lopen in een boogje boven het oog, zonder echt een buiging daarin te hebben. Zij geven het gezicht een zachte en neutrale uitstraling. Zij kunnen dankzij hun vorm een gezicht ook wat ronder laten lijken. Mensen met een hartvormig gezicht hebben vaak ronde wenkbrauwen.

LICHT GEBOGEN WENKBRAUWEN
De licht gebogen wenkbrauw is de klassieke wenkbrauwvorm. Hoewel ze lijken op de gebogen wenkbrauwen, hebben ze niet die duidelijke buiging. Dit zorgt ervoor dat ze wat zachter en subtieler zijn dan gebogen wenkbrauwen.

GEBOGEN WENKBRAUWEN
De duidelijk buiging van de gebogen wenkbrauw maakt deze ook meteen een stuk opvallender en scherper. De gebogen wenkbrauw laat u er jeugdig uitzien, doordat zij het gezicht als het ware lift.

RECHTE WENKBRAUWEN
De rechte wenkbrauwen hebben nauwelijks een boog en liggen vaak dicht bij het oog. Deze wenkbrauw zorgt ervoor dat een lang gezicht wat minder lang lijkt.

Heeft u de juiste vorm van uw wenkbrauwen al met behulp van een spiegel gevonden?
Als u weet wat voor vorm uw wenkbrauwen hebben, kunt u uw wenkbrauwen in vorm gaan brengen. Dit kan betekenen dat u soms wat wenkbrauwhaartjes moet verwijderen en soms iets moet bijtekenen. Dit is afhankelijk van de natuurlijke vorm van uw wenkbrauwen.

WALK THE LINE
Pak een potlood en gebruik deze om denkbeeldige lijnen vanaf uw neus naar uw ogen te maken. Lijn 1 geeft weer waar uw wenkbrauw hoort te beginnen. Door het potlood verticaal naast uw neus te houden, vindt u het punt waarvandaan uw wenkbrauw hoort te beginnen. Als u het potlood vanaf uw neusvleugel voor het midden van uw oog houdt, ontdekt u wat het hoogste punt van uw wenkbrauw dient te zijn, dit geef lijn 2 weer. Lijn 3 laat zien hoe u het uiteinde van uw wenkbrauw vindt. U doet dit door het potlood vanaf uw neusvleugel voor de buitenkant van uw oog te houden. En om het af te maken moet u er voor zorgen dat het begin en het einde van uw wenkbrauwen op dezelfde hoogte staan, dit geeft tenslotte lijn 4 weer.

TRIM, TRIM TRIM
Nu kunt u beginnen met bijknippen en tweezen. Kam eerst uw wenkbrauwen omhoog en knip haartjes die te lang zijn af met een wenkbrauwschaar. Tweezen boven de wenkbrauwen wordt doorgaans sterk afgeraden, omdat u er een bedroefde uitstraling van kunt krijgen. Uitzondering hierop zijn natuurlijk wat weerbarstige wenkbrauwen, waarbij er veel losse haartjes her en der boven de wenkbrauw groeien.

Verwijder aan de onderkant alleen haartjes daar waar nodig is. Belangrijk is dat u de natuurlijk vorm van uw wenkbrauwen in gedachten blijft houden en zeker niet teveel haartjes verwijdert. Verwijder alleen die haartjes die niet thuishoren bij de vorm van uw wenkbrauw.
Tweezerman Dior Anastasia MAC Anastasia
Tweezerman
Pincet
Naar het product
Dior
Wenkbrauwborstel
Naar het product
Anastasia
Wenkbrauwschaar
Naar het product
MAC
Wenkbrauwborstel
Naar het product
Anastasia
Pincet
Naar het product


Nu u de vorm van uw wenkbrauwen hebt vastgesteld en ze eventueel heeft bijgeknipt en/of geëpileerd, kunt u ze eindelijk mooi gaan maken. Het kan zijn dat uw wenkbrauwen wat dunner zijn of wat lichter is van kleur. In dat geval kunt u ze het beste helemaal opvullen. Of misschien heeft u genoeg wenkbrauwhaartjes en hebben ze de juiste kleur, maar hebt u her en der wat lege stukjes in uw wenkbrauw. Dit kan de natuurlijke groei van uw wenkbrauwen zijn, maar kan ook zijn ontstaan door teveel epileren. In dat geval kunt u stukjes bijtekenen bij uw wenkbrauw, om ze weer wat voller te laten lijken.

STAP VOOR STAP
U begint bij het opvullen van uw wenkbrauw eerst met de lijn van uw onderste wenkbrauwhaartjes te volgen. Hier tekent u een lijntje, dit ziet u bij stap 1. Vervolgens doet u hetzelfde met uw bovenste wenkbrauwhaartjes, dit ziet u bij stap 3. Zoals u bij stap 3 kunt zien, heeft u uw wenkbrauwen nu gedefinieerd. Gebruik nu een wenkbrauwkammetje of wenkbrauwborsteltje om de getekende contouren te vervagen. Hierna vult u de wenkbrauw in, zodat er geen lijnen meer zichtbaar zijn.

Nogmaals, ook bij het opvullen van uw wenkbrauw is het belangrijk dat u de natuurlijke vorm van uw wenkbrauwen aanhoudt. Teken dus geen onnodige lijnen. Deze geven een "getekende" uitstraling en dat is niet wat u wilt.

KLEUR BEKENNEN
Omdat een natuurlijk ogende wenkbrauw de mooiste wenkbrauw is, kiest u een kleur die in het verlengde van uw eigen wenkbrauwkleur ligt. Hoewel er tegenwoordig veel wordt gespeeld met geblondeerde wenkbrauwen of juiste heel donkere wenkbrauwen bij heel blond haar, raden wij aan om uw wenkbrauwkleur maximaal twee tinten donkerder te kiezen dan uw natuurlijke haarkleur.

POTLOOD, POEDER OF GEL
U kunt voor het opvullen van uw wenkbrauwen gebruikmaken van een potlood, poeder of gel. Experimenteer wat u zelf het prettigst vindt om te gebruiken, de keuze is aan u. Tenslotte kunt u uw wenkbrauwen ook altijd even fixeren met een transparante wenkbrauwgel. Zo weet u zeker dat uw wenkbrauwen aan het einde van een drukke dag nog steeds keurig op hun plaats zitten.
Anastasia Smashbox Anastasia BeYu Benefit
Anastasia
Eye Light Matte
Highlighter
Naar het product
Smashbox
Brow Tech To Go
Wenkbrauwpotlood
Naar het product
Anastasia
Brow Powder
Wenkbrauwpoeder
Naar het product
BeYu
Eye Brow Definer
Wenkbrauwpotlood
Naar het product
Benefit
Gimme Brow
Wenkbrauwgel
Naar het product