• Gratis 2 samples naar keuze
  Bij besteding vanaf €10,-
 • Gratis 24-uurslevering
  Bestel op werkdagen vóór 22:00 uur (NL) of vóór 20:30 uur (BE) en u ontvangt uw bestelling morgen gratis thuis.
 • Gratis ophalen in stores
  Laat uw bestelling gratis leveren in één van onze stores.
 • Gratis cadeauservice
  Laat uw cadeau gratis verpakken en voeg een wenskaart met persoonlijke tekst toe.
 • Stores
  Vind uw dichtstbijzijnde Douglas store Kom naar onze stores voor professioneel beautyadvies, treatments en bijzondere acties.
  Gebruik mijn huidige locatie
 • Newsletter
 • Cadeaus
Beauty trends
Kategorien
Beauty trends
Professionele visagisten bekijken bij het aanbrengen
van make-up altijd de vorm van het gezicht van de klant. Gezichtsvorm
Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is eigenlijk de meest ideale vorm, omdat deze het meest harmonisch is. Kenmerkend voor het ovale gezicht is dat de jukbeenderen de breedste punten van het gezicht zijn. Het gezicht versmalt zich zowel naar boven als naar onderen, waarbij de onderste helft van het gezicht wat langer is dan de bovenste helft. De afstand tussen de ogen is niet te groot en niet te klein. Mond en neus voegen zich harmonieus in het totaalbeeld.

Als u een ovaal gezicht hebt, moet u er met het aanbrengen van uw make-up rekening mee houden dat uw gezicht mooi in verhouding is. Bij deze gezichtsvorm is het vaak minder noodzakelijk om het gezicht te shapen.

Ontdek de perfecte make-up
Rond gezicht

Deze gezichtsvorm wordt gekenmerkt door zeer zachte contouren en ronde wangen. Het gevaar bij een rond gezicht is dat het snel te vol lijkt en hierdoor weinig gedefinieerd lijkt. De schoonheid ervan: ronde gezichten zien er op oudere leeftijd nog zeer jeugdig uit.

De taak van de make-up is om een rond gezicht te shapen en zo meer definitie te geven. Dit doet u door het gebruik van make-up om uw gezicht te contouren. Werk met fijne lijnen en zachte verlopen. Benadruk uw jukbeenderen en benadruk de vorm van uw ogen. Hierdoor krijgt het gezicht meer uitdrukking, zonder dat het aan vrouwelijkheid verliest.

Ontdek de perfecte make-up
Vierkant gezicht

Het vierkante gezicht is het meest markante gezicht van allemaal. Haarlijn, kin en wangen zijn bijna recht en de kaaklijn is sterk gedefinieerd. Dit maakt de overgangen hoekig. Veel vrouwen met een vierkant gezicht hebben grote ogen en een volle mond, die prachtig zijn om te benadrukken.

Als u met make-up gaat contouren om uw gezicht te shapen moet u ervoor zorgen dat u met een slim spel van licht en donker zachte contouren op uw gezicht creëert. Grotere gebieden onderbreekt u met wat rouge. Grote ogen moeten natuurlijk benadrukt worden. Dit geeft het gezicht veel vrouwelijkheid en zorgt voor een spannend contrast met de strikte contouren op het gezicht.

Ontdek de perfecte make-up
Driehoekig gezicht

Kenmerkend voor een driehoekig, ook wel hartvormig gezicht, is een brede, vierkante haarlijn en een wat groter voorhoofd. Vergeleken met het ovale gezicht, liggen de jukbeenderen wat hoger. Bij een hartvormig gezicht is de onderste helft van het gezicht aanzienlijk smaller dan de bovenste helft en de kin is vaak wat scherper. Vaak is de mond vrij klein en zijn de lippen wat dunner. Dit kan de indruk geven dat het gezicht uit balans is, omdat het de ogen erg dominant maakt.

Bij een driehoekig gezicht heeft de make-up de taak het gezicht weer in balans te brengen en proporties optisch te compenseren. Speel met licht en donker, voor zachtere, vrouwelijke contouren.

Ontdek de perfecte make-up